Hospitals, botigues o hotels sobre rodes: Ikea s’ho imagina

El laboratori d’idees de la companyia sueca dissenya set vehicles autònoms que representen espais quotidians de diferents sectors

El cotxe hospital dissenyat per Ikea El cotxe hospital dissenyat per Ikea

Ja existeixen les cuines sobre rodes, els famosos foodtrucks. Però t’imagines un hospital, un hotel o una botiga dins una furgoneta autònoma i que recorre els carrers de la teva ciutat? Ikea sí. Space10, el laboratori d’idees de la companyia sueca, ha dissenyat set vehicles autònoms que representen espais quotidians de diferents sectors com la sanitat, l’hostaleria, el comerç o la restauració.

L’objectiu d’Ikea amb aquest projecte és reinventar la idea que tenim del vehicle com a simple mitjà de transport. Un cotxe oficina? Amb aquest nou espai segur que no arribaríem tard a la feina ni hauríem de fer trajectes eterns per anar a treballar cada dia, ja que l’oficina ve a casa teva.

Però no només l’oficina. Un hospital sobre rodes amb un dron ambulància capaç de transportar al pacient en qüestió de minuts, un hotel que et porta de viatge mentre estàs dormint plàcidament al llit o una furgoneta que et porta els productes frescos directament de la granja a la gran ciutat per comprar-los. Les possibilitats imaginades pel laboratori d’Ikea són immenses.

"Ens agradaria que cada vegada més persones pensessin sobre les possibilitats que poden permetre els vehicles elèctrics totalment autònoms: des d'una major seguretat a les carreteres a millorar la salut a les ciutats, donar més comoditat, més eficiència i tenir un menor impacte ambiental. Intentem generar un diàleg més ampli sobre com hem de percebre i dissenyar aquests espais", assenyala Ikea en la seva pàgina web.  

Pot ser els cotxes autònoms no seran ben bé així, però qui sap el que ens trobarem en el futur de la mobilitat i de les smart cities.

Més informació
Com quedarien els mobles d'Ikea a casa meva?
Ikea entra en la Internet de les coses
Avui et destaquem
El més llegit