Imatges, vídeos i documents protegits amb Stash

VIAempresa recomana una aplicació per protegir imatges, vídeos i documents dels ulls de tercers

La tornada de vacances ha estat força moguda a causa de l'afer que ja s'ha batejat com a "Celebgate". Coincidint amb el darrer dia d'agost, un usuari de 4chan va començar a publicar una sèrie de fotografies de caràcter eròtic d'algunes conegudíssimes actrius de Hollywood, com ara Jennifer Lawrence, Kate Upton o Kaley Cuoco.

Suposadament, aquestes imatges provindrien de la còpia de seguretat que els dispositius iPhone desen automàticament a iCloud i, tot i que Apple encara no s'hi ha pronunciat al respecte més enllà d'assegurar que estan investigant l'afer, és un bon moment per plantejar-se la seguretat de les dades sensibles que tenim dins el nostre telèfon mòbil.

Cal tenir present que amb l'augment de potència i prestacions dels dispositius, cada cop són més els documents de tot tipus que desem en els nostres telèfons: PDFs amb dades confidencials, fotografies i vídeos privats.

Stash és una aplicació per disposar de biblioteques d'imatges, vídeos i documents totalment privades, protegides amb contrasenya.

A més, disposa d'una funcionalitat molt interessant que ens permet amagar aquestes biblioteques, de manera que si algú obre l'aplicació, ni tan sols sabrà que hi ha informació sensible.



L'app, en obrir-se, mostra una llista de les diferents biblioteques que hem creat. Per veure les que s'han configurat com a ocultes, n'hi ha prou amb fer un "doble toc" amb tres dits alhora sobre la pantalla per tal que apareguin. Tot i això, sempre farà falta conèixer-ne la contrasenya per poder-hi accedir.

Un cop dins de la biblioteca, podem importar-hi fotografies o vídeos del carret del telèfon o descarregar qualsevol arxiu d'Internet mitjançant el navegador web que l'aplicació porta incorporat.

Tot i això, si volem mantenir les nostres dades completament assegurades, un altre tema realment important és vigilar com en fem la còpia de seguretat.

En el cas de Stash, podem escollir que els seus continguts no es copiïn automàticament quan sincronitzem l'iPhone amb l'ordinador. De tota manera, el més segur és demanar-li a iTunes que encripti el nostre backup per tal que les dades de totes les aplicacions quedin totalment protegides.

Si feu servir l'emmagatzematge d'iCloud, assegureu-vos de fer servir una contrasenya segura que inclogui números, lletres en majúscules i minúscules i algun símbol i, a poder ser, que sigui diferent de la resta de claus que empreu.

Avui et destaquem
El més llegit