Les impressores 3D de la UPF, a ple rendiment

Estudiants de quart d'Enginyeria Biomèdica imprimiran viseres de protecció utilitzant les impressores de la Universitat Pompeu Fabra

Judith Ros preparant la impressora per començar a fabricar viseres de protecció | Cedida Judith Ros preparant la impressora per començar a fabricar viseres de protecció | Cedida

Davant la falta de material sanitari als centres hospitalaris de tot l'estat, les quatre impressores 3D de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s'han posat en marxa per fabricar viseres de protecció per ajudar al personal sanitari a lluitar contra el coronavirus. A la iniciativa hi participen estudiants del grau en Enginyeria Biomèdica, Personal Docent i Investigador (PDI) i Personal d'Administració i Serveis (PAS) del campus del Poblenou, segons ha anunciat la universitat.

Les primeres proves d'impressió es van començar a fer el 25 de març utilitzant les impressores de la Universitat, que s'han traslladat al domicili particular dels estudiants que participen en la iniciativa: Judith Ros, Aina Maull i Arnau Moral, tots ells estudiants de quart del grau en Enginyeria Biomèdica. També hi col·laboren Marian Iglesias, estudiant del mateix grau, i Laura Becerra, postdoctoranda del Grup de Recerca en Biomedical Electronics (BERG) de la UPF. Tot el material necessari per a la seva fabricació també el proporciona la Universitat.

Per fabricar cada unitat es necessita una mitjana de dues hores, i l'objectiu és aconseguir fabricar una vintena de viseres de protecció diàries. Les viseres de protecció s'enviaran als centres mèdics que més ho necessitin en cada moment. Per la seva banda, l'Hospital del Mar s'ha posat en contacte amb els estudiants per proposar-los la possibilitat d'imprimir peces 3D per a respiradors.

Més informació
Eurecat facilita els assajos de mascaretes
Grifols arriba a un acord amb els EUA per combatre el coronavirus
12 coses que les empreses poden fer davant el coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit