• Innovació
  • Invelon Bionics, les pròtesis en 3D premiades

Invelon Bionics, les pròtesis en 3D premiades

Els estudiants de la Universitat de Lleida John Amin i Joan Folguera, dissenyadors de la innovació, han estat premiats amb 4.000 euros al Concurs Idea

    DD
    DD
    Redacció VIA Empresa
    12 d'Octubre de 2016
    Act. 12 d'Octubre de 2016
    La creació de pròtesis biòniques ultrarealistes no invasives per suplir un membre o la part d'un membre de l'aparell locomotor, utilitzant l'escaneig i la impressió 3D, és el projecte guanyador de la tercera edició del Concurs Idea -en la modalitat general- que convoquen la Universitat de Lleida (UdL), l'Ajuntament d'Alcarràs i GLOBALleida. El projecte guanyador, que du per nom Invelon Tecnhologies: Invelon Bionics, és obra de John Amin, estudiant del grau d'Enginyeria electrònica, industrial i automàtica de la UdL i Joan Folguera, graduat en Administració i direcció d'empreses, que han estat premiats amb 4.000 euros.

    L'objectiu d'aquest concurs és impulsar la creació d'empreses innovadores i/o basades en coneixement tecnològic, promogudes per estudiants, graduats o investigadors en formació.

    Un projecte que recicla l'escalfor corporal
    El segon premi d'aquesta modalitat ha recaigut en Oriol Liarte i Adrià Mateo, estudiants del Màster en Enginyeria Industrial, i Joel Rosell Mirmi, estudiant del grau d'Administració i direcció d'empreses de la UdL, pel projecte Omnisurface, l'estalvi del benestar. Es tracta d'un sistema calefactor que redueix el consum d'energia destinada a escalfar interiors que aprofita la mateixa escalfor que desprèn el cos humà amb un dispositiu que s'instal·la a les parets.

    Els premiats recollint el seu premi. UdL


    Quan el dispositiu està encès, tota la radiació tèrmica que perd el cos li és retornada gràcies al dispositiu. D'aquesta manera, es redueixen les pèrdues energètiques corporals a les convectives i per aquesta raó, es pot sentir el confort tèrmic a una temperatura més baixa, expliquen els seus autors, que han estat guardonats amb 2.000 euros.

    Un premi desert
    Pel que fa a la modalitat de l'agroalimentari, que enguany se centrava en l'eficiència energètica, el màrqueting de la fruita dolça, i la conservació de la fruita pel transport a llarga distància, ha estat declarat desert. El jurat, format per Ferran Badia, Ramon Saladrigues i Leticia Carro (UdL), Miquel Serra (Ajuntament d'Alcarràs), Oriol Oró (GLOBALleida), i Francesc Soliva (Fruites Caberol) hi ha resolt no atorgar cap premi "no perquè els treballs no fossin de qualitat sinó perquè no s'ajustaven a les temàtiques específiques de la convocatòria".

    En l'edició d'enguany s'han presentat un total 11 projectes, 29 menys que en la passada edició. Els finalistes han estat les idees: Truffins, Banana Lemon i Professor a la carta. L'acte de lliurament dels guardons ha estat presidit pel rector de la UdL, Roberto Fernández, al qual han acompanyat Oriol Oró, delegat de GLOBALleida i Miquel Serra, alcalde d'Alcarràs. Tots tres han agraït la valentia de les persones que s'han presentat al concurs i el seu esperit emprenedor i innovador, així com la col·laboració de les empreses lleidatanes que patrocinaven els premis.