Per retenir el talent s'ha de trencar "el poder obsolet"

Jaume Gurt defensa en una sessió de l'UEA que s'ha d'empoderar el capital humà de les organitzacions

El talent és "la pedra angular" de totes les empreses | iStock El talent és "la pedra angular" de totes les empreses | iStock

Cada cop més, empreses i organitzacions necessiten treballar la gestió del talent per raons àmpliaments conegudes de competitivitat i èxit. A tot plegat, se li suma també el nou paradigma d'indústria 4.0 que promou el talent humà com a "pedra angular" i "revolució imprescindible". En aquests termes s'ha expressat Jaume Gurt, autor d'Un CEO sin corbata, expert en motivació d'equips i transformació cultural i lideratge, que ha participat en la darrera edició del Fòrum Empresarial de l'Anoia. 

La sessió de treball titulada Empresa Conscient ha posat de manifest que la principal missió de l'UEA és impulsar el creixement empresarial de la comarca i convertir així l'Anoia en "capital de talent". I quina millor manera de fer-ho que amb una guia pràctica sobre com retenir el talent, en la qual Gurt ha detallat que l'empresa conscient és aquella que potencia la complementarietat de perfils en lloc de solapar-se.

Gurt: "La clau per retenir el talent a l'empresa és invertir en les persones, donant-los-hi valors i formant-les"

En aquest sentit, l'expert ha defensat que "davant la rapidesa amb què canvia el nostre entorn, la revolució tecnològica repercuteix de forma molt particular en la gestió de les empreses i el seu personal laboral i professional". La tecnologia ja ha canviat la nostra forma de treballar i ho seguirà fent, de la mateixa manera que el mercat laboral es troba en "un canvi constant" que alhora implica "actituds diverses" tant d'empreses com de treballadors. 

"Actualment, coexisteixen quatre generacions dins les empreses, i cadascuna aporta uns coneixements, habilitats i actituds concretes que han de conviure en un mateix espai i treballar per objectius comuns, que en molts casos, no s’arriben a concretar per la complexitat d’unir tota aquesta diversitat de valors", ha apuntat Gurt. 

Per a tot plegat, també resulta "imprescindible" el treball en equip a l'hora de retenir el talent. I qui diu treball en equip, diu també: empoderament de les organitzacions, trencament d'estructures de poder obsoletes (piramidals) i retenció del coneixement a través de la feina col·laborativa i el talent. "La clau per retenir el talent a l'empresa és invertir en les persones, donant-los-hi valors i formant-les", conclou Gurt. Així de fàcil, així de complicat. 

Més informació
SheStartup, l'esdeveniment que uneix startups i talent femení
L’Àfrica, un diamant en brut de talent empresarial, sostenible i femení
Talent digital (i femení) per salvar el PIB
Avui et destaquem
El més llegit