La biotecnologia catalana desembarca a Colònia

29 empreses i institucions seran presents a la fira BIO-Europe, esdeveniment clau del sector

Un total de 29 empreses i entitats catalanes participaran a BIO-Europe 2016, l'esdeveniment europeu més gran de biotecnologia, organitzat per EBD Group. La fira, que se celebra cada any de manera rotativa a una ciutat europea, tindrà lloc a Colònia del 7 al 9 de novembre i aplegarà uns 3.600 professionals de 1.900 empreses de 60 països.

La delegació catalana inclou companyies farmacèutiques com Almirall, Esteve, Ferrer o Grífols; biotecnològiques com Ability Pharmaceuticals, Mind the Byte, Specifig Pig o Spherium Biomed; empreses de tecnologies mèdiques com Palex Medical i inversors com Caixa Capital Risc o Ysios, entre d'altres.

Biocat hi comptarà amb un estand propi que servirà de punt de trobada i informació sobre les empreses i entitats catalanes, així com a punt de promoció sobre el paper de Barcelona com a ciutat amfitriona de la propera edició de la fira.

La propera cita, a Barcelona
BIO-Europe Spring, l'edició de primavera del congrés, torna a la capital catalana els dies 20 a 22 de març de 2017, després de l'èxit de les edicions celebrades el 2010 i 2013.

En la darrera edició celebrada a Barcelona (2013) van participar més de 2.000 delegats de 1.219 empreses i entitats, entre d'elles 58 catalanes. La fira va generar per a la ciutat un impacte econòmic estimat de 2,2 milions d'euros.

La BioRegió de Catalunya, referent internacional
Segons l'Informe Biocat 2015, el sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya compta amb 734 empreses, de les quals 221 són biotecnològiques, 46 farmacèutiques, 94 de tecnologies mèdiques innovadores, 208 proveïdores i enginyeries, 139 de serveis professionals i consultoria i 26 entitats d'inversió actives.

Amb aquestes dades, tot i ser un dels països més petits d'Europa per població, Catalunya se situa entre els 4 països europeus amb més empreses del sector salut per habitant. En concret, és el segon país d'Europa en empreses farmacèutiques per càpita, només per darrere de Bèlgica. Catalunya és també el 4t país europeu en companyies biotecnològiques per habitant (per darrere de Suècia, Suïssa i Israel) i el 4t en empreses de tecnologies mèdiques (per darrere d'Israel, Suècia i Suïssa).
Avui et destaquem
El més llegit