

Sense entrar en la discussió sobre la legitimitat d'una agència governamental d'obrir l'equipatge privat d'un passatger sense notificar-lo o obtenir una autorització judicial, cal dir que els panys –en total vuit models diferents– van ser dissenyats per una empresa anomenada Travel Sentry i només la TSA en té les claus... en teoria.
L'any passat, el diari Washington Post va publicar un reportatge en el qual s'hi podia veure, per primer cop, una fotografia de les vuit claus mestres. A partir d'aquella imatge, un grup de hackers va crear els diagrames necessaris per reproduir-les i les van publicar a Internet. Tot i això, un temps després, es va descobrir que els plànols no estaven complets –faltava la clau número 8 –, i que les set restants no funcionaven del tot bé.
Ara, coincidint amb la conferència de hackers HOPE, el mateix grup de seguretat ha actualitzat el disseny original de les set claus i ha publicat la vuitena que faltava, posant a disposició de tothom que ho vulgui els diagrames necessaris per imprimir les claus en 3D.
A la pràctica, això vol dir que qualsevol persona amb accés a Internet pot anar a un Fab-Cafè i imprimir-se una còpia de les vuit claus que permeten obrir qualsevol maleta del món.
Segons els seus creadors, la publicació a la xarxa d'aquests diagrames no pretén posar en risc els viatgers, sinó conscienciar-los de com és de fràgil en realitat la seguretat física i forçar al mateix temps a la TSA a dissenyar un sistema més segur.
No obstant això, sembla que la idea no ha sorgit massa efecte. En unes declaracions, l'agència nord-americana ha informat que no està preocupada sobre aquesta filtració i que segons ells això no suposa cap risc per a la seguretat aèria, ja que només es tracta de productes de consum de l'usuari final que en cap cas formen part de les competències de la TSA.