Les apps per complir els propòsits d'any nou

A VIA Empresa destriem els propòsits d'any nou més populars i les aplicacions indispensables per no defallir en l'intent

S'acosta el 31 de desembre i, com cada any, ja comencem a pensar en tota aquella llista de propòsits que a mesura que passin els mesos probablement acabaran abandonats. Com que aquest cop volem que la cosa funcioni, a VIA Empresa us hem preparat una llista dels propòsits d'any nou més populars... i les aplicacions indispensables per aconseguir que arribin a bon port. Sort!

1. Perdre pes / mantenir-nos en forma
Aquest és un clàssic que es repeteix any rere any, sobretot després dels excessos dels dinars i sopars de les festes nadalenques.

Com que sabem que els gimnasos són plens de persones que paguen la quota però no hi van, i que moltes vegades és més realista sortir a caminar o a córrer, aquest any 2017 podem matar dos ocells d'un sol tret i fer esport al mateix temps que contribuïm a una bona causa.

Charity Miles és una app gratuïta, disponible per iPhone i Android, que permet registrar els quilòmetres recorreguts a peu o en bicicleta. A més, gràcies al patrocinadors de l'aplicació, els nostres quilòmetres es converteixen en diners destinats a la causa que decidim.



2. Deixar de fumar
Sabem que deixar de fumar costa, i més sense motivació. Kwit és una aplicació gratuïta, disponible per iPhone, iPad, Android i Windows Phone, que us ajudarà a deixar de fumar com si es tractés d'un vídeojoc.

A mesura que l'usuari va progressant, anirà avançant per diversos nivells de l'aplicació, desbloquejant fites, algunes de les quals proporcionen informació sobre els beneficis de deixar de fumar.

3. Aprendre un idioma
Pel que fa a aprendre idiomes, Duolingo n'és el rei. És absolutament gratuïta, disposa de 26 idiomes entre els quals hi ha els clàssics anglès, francès i alemany, però també opcions menys mainstream com el noruec, swahili o fins i tot el klingon.

A mesura que l'usuari va aprofundint en l'idioma, l'aplicació permet aprofundir en temàtiques concretes –negocis, mèdic, tècnic...– o competir contra amics. Duolingo està disponible per iPhone i Android.

4. Menjar més sa
L'aplicació Calorie Counter, disponible gratuïtament per iPhone i Android, és com tenir un entrenador personal i un nutricionista dins el telèfon. Permet introduir el que mengem i l'exercici que fem cada dia i, de manera automàtica, l'app calcula la ingesta de calories i les que hem cremat. A més de les calories, l'app registra l'aigua que bevem, pes, mides i ingesta de vitamines i minerals.

5. Estalviar
Abans d'estalviar, hem de tenir clar a què dediquem els nostres diners. Quant gasteu cada mes en restaurants? I en benzina? I en subscripcions a serveis?

Fudget és una aplicació gratuïta –podeu pagar 1,89 euros per eliminar-ne la publicitat– disponible per iPhone i Android amb la que podreu registrar tots els vostres ingressos i despeses (fins i tot les recurrents) per tenir un millor control de les vostres finances.

6. Escriure un diari
Quants cops heu pensat en escriure un diari? Si de petits en fèieu, amb els anys, fa moltíssima il·lusió llegir què va passar a la nostra vida en un moment determinat. Ara, amb les noves tecnologies, no té sentit fer-ho en paper, i encara menys si una aplicació ens pot facilitar la feina.

Penzu és un web i una app gratuïta per iPhone i Android que ens permet crear un diari personalitzat d'una manera extremadament senzilla. L'aplicació permet escriure, afegir-hi fotografies o endreçar les entrades en categories. I el que és més important, Penzu permet establir una contrasenya d'inici per tal de mantenir el nostre diari en privat.
Avui et destaquem
El més llegit