Dia 9: Dilluns de #LlibreriesObertes

Josep Maria Ganyet fa públic el projecte #LlibreriesObertes en ple confinament

Neix la campanya #LlibreriesObertes en ple confinament. | Cedida Neix la campanya #LlibreriesObertes en ple confinament. | Cedida

Cap de setmana estrany. Tancat a casa físicament i tancat en una llibreria digitalment. Hem treballat durant tota la setmana en #LlibreriesObertes, un projecte sense ànim de lucre per ajudar a les llibreries a tenir les portes obertes mentre duri el confinament i aquest cap de setmana s’havia d’acabar.

"Hem treballat durant tota la setmana en #LlibreriesObertes, un projecte sense ànim de lucre per ajudar a les llibreries a tenir les portes obertes mentre duri el confinament"

Tot va començar fa una setmana amb les diferents iniciatives que van sortir de manera espontània a la xarxa per ajudar als llibreters. Lectors, botiguers, autors, editorials i gent que passava per allà es van mobilitzar creant etiquetes de suport, comprant llibres en línia o fent lliuraments en bicicleta, totes amb el comú denominador de continuar comprant llibres.

Més info: El 'déjà vu' d'un Sant Jordi inèdit (i molt diferent)

Conscients d’aquesta necessitat i de la voluntat de tothom d’ajudar els llibreters, la cooperativa Som* i l’agència Mortensen vam unir forces i hem dedicat la darrera setmana a treballar en la campanya sense ànim de lucre #LlibreriesObertes, on el 100% del que generi anirà a avançar les compres als llibreters.

El web ofereix un catàleg de més de 6.500 llibres amb les novetats dels darrers dos anys, tant en ficció com en no ficció en català i castellà. També inclou llibres per a nens i joves i llibres de text. El funcionament és molt simple: 1) El lector tria els llibres del catàleg; 2) selecciona la llibreria més propera a casa seva; 3) en pagar la comanda l’import s’avança a la llibreria escollida i 4) els llibres es recullen quan la llibreria torni a obrir la persiana.

"El projecte és obert a tothom qui s’hi vulgui afegir, com a lector, llibreria o simplement fent córrer la veu a les xarxes socials"

El que podreu trobar avui a LlibreriesObertes.cat és el resultat de la feina d’un equip de quinze persones entre Som* i Mortensen i del criteri editorial de més de 450 cases editorials i les recomanacions de més de 100 llibreries de tot el país. El projecte és obert a tothom qui s’hi vulgui afegir, com a lector, llibreria o simplement fent córrer la veu a les xarxes socials. Que quan tornem a sortir al carrer totes les llibreries tornin a tenir les portes obertes.

Més informació
Dia 6: Temps i salut
Dia 4: Viatge interplanetari
Avui et destaquem
El més llegit