Del metavers als drons: la UPC posa el focus en la digitalització de la mobilitat

La UPC School llança 14 postgraus de curta durada per formar els nous líders de la mobilitat 4.0, amb matrícula finançada pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, a través dels fons Next Generation

La UPC articula una oferta de 14 cursos de postgrau de curta durada centrada en l’àmbit de la mobilitat 4.0.  | Cedida La UPC articula una oferta de 14 cursos de postgrau de curta durada centrada en l’àmbit de la mobilitat 4.0. | Cedida

Del metavers als drons com a forma de transport, passant per altres aspectes com la robòtica, el cloud, la ciberseguretat, la intel·ligència artificial o el data science es presenten com els principals eixos temàtics que vertebren aquests cursos en digitalització de la mobilitat. Aquestes formacions s'ofereixen en forma de microcredencials, un nou model formatiu, de curta durada, més flexible i orientat a la formació al llarg de la vida i el reciclatge professional. Aquest fet suposa una fita per la pròpia universitat, ja que és la primera vegada que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) impartirà aquest tipus d’estudis previstos per la LOSU. 

Aquestes accions formatives, amb un preu que oscila entre els 300€ i els 500€, estan finançades pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, a través dels fons Next Generation de la Unió Europea. De fet, la UPC és la universitat a Espanya que ha presentat més propostes en la convocatòria d’ajuts de 2022 per a cursos de digitalització i sostenibilitat en el transport i la mobilitat, oberta pel Ministeri.

Els postgraus microcredencials, que s’iniciaran principalment a partir de gener de 2024, s'ofereixen en modalitat presencial o semipresencial, amb una càrrega acadèmica de 15 crèdits ECTS i una durada entre quatre i sis mesos. Aquests cursos han estat dissenyats per oferir un enfocament pràctic i aplicat que permeti desplegar solucions efectives de digitalització en el camp de la mobilitat i el transport, tant de mercaderies com de persones.

Més info: TheKer i el robot català nascut a la UPC per revolucionar la indústria electrònica

La modalitat formativa de microcredencials està impulsada des de la Unió Europea per afavorir la inclusió i la igualtat d’oportunitats. S’orienta a facilitar l’adquisició i la millora de coneixements, competències i capacitats necessàries per al desenvolupament personal i professional de manera ràpida, així com l’adaptació a les necessitats del mercat laboral i de l’entorn canviant. La LOSU preveu una estructura modular per la qual cada formació pugui tenir sentit de forma independent i, alhora, acumular-se i combinar-se en credencials més àmplies en el marc d’un itinerari formatiu personalitzat.

logos nextgeneration
 
Més informació
El futur de la indústria digitalitzada es dissenya al CIM UPC
Avui et destaquem
El més llegit