S'apropa la guerra dels assistents de veu

Google, Amazon, Movistar i Apple llancen els seus altaveus intel·ligents mentre que Huawei i Samsung anuncien la seva pròxima entrada al mercat

HomePod, d'Apple, té un preu de 349 euros HomePod, d'Apple, té un preu de 349 euros

Aquest Nadal viurem la guerra dels assistents de veu, amb quatre marques disputant-se l'atenció dels consumidors a la carta de reis. Així ho confirma el llançament de HomePod, l'últim giny de la companyia americana Apple, que arriba a l'Estat espanyol al mateix temps que l'IPhone XR. D'aquesta manera l'altaveu se suma als ja presents a casa nostra, la gamma Echo d'Amazon, Moviestar Home i Google Home, desenvolupat pel gegant informàtic. En cap cas es tracta, òbviament, d'altaveus normals: sinó d'aparells que compten amb un programari, anomenat assistent de veu, que els permet interactuar amb els humans. Aquests dispositius fan possible gestionar el calendari, fixar alarmes, solucionar dubtes, gràcies al seu accés a enormes bases de dades, i, fins i tot, fer comandes a través veu. Comença la batalla.

Malgrat que en tots els casos són bastant similars entre si, HomePod, amb el conegudíssim ajudant d'Apple, Siri, destaca per ser el més costós (la companyia marca un preu recomanat de 349 euros); més pesat, amb 2,5kg; i només és compatible amb dispositius de la mateixa marca.

HomePod, d'Apple

HomePod, d'Apple

 

Per la seva banda, Amazon porta la gamma Echo a l'Estat espanyol quatre anys després del seu llançament als Estats Units. El gegant del comerç electrònic és la marca que ofereix una major diversitat d'altaveus i preus, que van des dels 99,99 als 149,99 euros, segons les característiques de cada un. A més, l'empresa amb seu a Seattle ha tancat diversos acords amb companyies de restauració: el seu assistent Alexa és l'únic, que de moment, permet fer comandes a domicili a Burger King i Telepizza. 

Dos dels altaveus intel·ligents de la gamma Echo d'Amazon

Dos dels altaveus intel·ligents de la gamma Echo d'Amazon

 

Respecte a empreses espanyoles, només Movistar s'ha atrevit a provar aquest mercat amb Moviestar Home, que compta amb Aura com assistent virtual. El dispositiu, que costa 79 euros i incorpora una pantalla, està actualment esgotat.

Aura és l'assistent incorporat a Moviestar Home

Aura és l'assistent incorporat a Moviestar Home

Google tanca el recompte, tot i que Google Home va ser el primer sistema d'aquest tipus en arribar a l'Estat espanyol. Ho ha fet, però, amb un model menys que els disponibles als Estats Units. Concretament, podem trobar a botigues d'electrònica Google Home, per 149 euros, i Google Home Mini,  per 49 euros. El gegant informàtic ataca amb "Ok Google?".

G

Google Home és el model estàndard d'assistent de veu de Google i té un preu de 149 euros

Tot i la varietat present, sembla que l'oferta no s'aturarà. A la tendència també s'hi sumarà la xinesa Huawei amb Al Cube que aprofitarà l'ajudant de veu desenvolupat per Amazon, Alexa. També la coreana Samsung, que desenvoluparà el seu propi sistema, Bixby, incorporat a l'altaveu Galaxy Home s'apunta a la batalla nadalenca per colonitzar les nostres cases.

Més informació
Com abandonar (la secta) Apple sense morir en l'intent
Impulsar la tecnologia a les joguines infantils
Lego es prepara per Nadal: obre dues botigues a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit