Naturgy aposta pel reciclatge de les instal·lacions renovables

El grup energètic camina cap a la gestió sostenible dels residus i projectes d'economia circular

Interior d'una oficina de Naturgy | Naturgy Interior d'una oficina de Naturgy | Naturgy

La Fundació Naturgy ha presentat Reciclatge d’eòlica, fotovoltaica i bateries a Europa: una oportunitat per la recuperació de matèries primeres crítiques, un informe que situa el reciclatge com un element clau per la descarbonització de l’economia i la transició verda. Entre altres mesures, el document suggereix el reciclatge de les instal·lacions renovables com una oportunitat per incrementar la independència energètica. 

Actualment, Xina és el 60% de la demanda mundial de materials vinculat al sector energètic. En aquest context, Naturgy determina que cal caminar cap a l’economia circular i la gestió sostenible dels residus. “Els objectius de desenvolupament de renovables són irrenunciables”, apunta María Eugenia Coronado, directora general de la Fundació. 

La directiva afegeix que cal abordar el debat de “quin és el camí que hem de seguir quan els materials finalitzin la seva vida útil. La Fundació Naturgy es va crear l’any 1992 i desenvolupa estudis acadèmics i programes d’acció social per minimitzar l’impacte de la vulnerabilitat energètica. Per la seva banda, Maria Francisca Cao, cap d’innovació de Naturgy, recalca que Espanya “té un alt potencial per generar noves oportunitats de negoci”.

Més informació
Naturgy reforça els seus canals d'atenció al client
Naturgy augmenta el benefici un 36%, fins a 1.061 MEUR
Naturgy i l’algeriana Sonatrach arriben a un acord sobre el preu del gas
Avui et destaquem
El més llegit