Neix Gamebcn, la incubadora d'start-ups del videojoc

La iniciativa vol convertir Barcelona en el centre de referència del 'gaming' al sud d'Europa i potenciar el sector

El sector dels videojocs té cada vegada un pes econòmic més important en el mercat digital. Per això ha sortit Gamebcn, una iniciativa que vol posicionar Barcelona com un hub del sector i actuar com a incubadora de start-ups del videojoc.

Ajuda al videojoc
Un dels principals objectius del programa és donar continuïtat a idees amb un fort potencial que neixin de projectes universitaris especialitzats i acompanyar-los perquè puguin constituir-se i posicionar-se. Per això, Gamebcn assessorarà en qüestions d'empresa, finançament, monetització i màrqueting, entre d'altres.

Aquest projecte està impulsat per Incubio, el Departament de Cultura de la Generalitat i Caixa Capital Risc i compta amb la participació de Barcelona Activa com a partner estratègic i d'Osborne Clarke com a sponsor.

Un sector en auge
Actualment, a Catalunya hi ha 74 empreses de videojocs que donen feina a 983 treballadors i facturen més de 70 milions d'euros, segons dades del 2012. Cada vegada hi ha més presència d'aquest sector en les aules, ja sigui en formació de màsters com en postgraus.
Avui et destaquem
El més llegit