Neix The Venue, la nova seu de startups d'innovació a l'estadi olímpic de Barcelona

L'ecosistema d'empreses proposa combinar aportacions per trobar solucions a problemes de mobilitat, sostenibilitat i incorporació de noves tecnologies

Tots els implicats en la creació i el funcionament de The Venue, aquest dimecres a l'Estat Olímpic | Cedida Tots els implicats en la creació i el funcionament de The Venue, aquest dimecres a l'Estat Olímpic | Cedida

L’ecosistema d’empreses de la música, l’esport i els grans esdeveniments de The Venue Barcelona ja és una realitat. El centre d’innovació, ubicat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i impulsat per Barcelona de Serveis Municipals (BSM) en col·laboració amb Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports (IBE), ha obert avui les seves portes impulsant una jornada de treball amb empreses dels tres sectors implicats i d’altres relacionats. La sessió ha servit per compartir amb tot l’ecosistema la voluntat de promoure projectes disruptius que aportin solucions innovadores a les necessitats de la indústria a través del llançament de diferents reptes sectorials.

El centre d’innovació, ubicat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, és impulsat per Barcelona de Serveis Municipals (BSM)

En la jornada inaugural s’han donat a conèixer les deu primeres empreses, startups i associacions sectorials residents a The Venue, com són A-Champs; AFYDAD (Asociación de Fabricantes y Distribuidores de Artículos Deportivos); BMTH (Barcelona Music Tech Hub); BSH (Barcelona Sports Hub); Sportmas; Talent Passport; Toda & Nel·lo; TPC Matchpoint; TUWA i WeVolv.

A més de les empreses, startups i projectes residents, The Venue Barcelona comptarà amb la col·laboració de corporacions líders que participaran en el desenvolupament i testatge dels projectes impulsats des de l’ecosistema de l’Estadi Olímpic. És el cas de Live Nation, referent de la indústria de la música en viu que s’uneix al projecte com a primera promotora col·laboradora de The Venue Barcelona. La companyia organitzadora de concerts, juntament amb BSM, facilitarà la realització de proves de concepte i pilots de solucions innovadores sorgides de The Venue Barcelona en els esdeveniments que celebri en els recintes de l’Anella Olímpica.

La seu física; 2,8 milions

The Venue Barcelona compta com a seu amb un espai de 1.100 m2 a la façana sud de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, amb 14 mòduls de treball i 400 metres quadrats d'exterior per a activitats a l'aire lliure. BSM ha invertit 2,8 milions a l'adequació de la seu.

Avui et destaquem
El més llegit