OdontoGlass, les ulleres contra l'ansietat que genera el dentista

La valenciana Biogroup desenvolupa un dispositiu per ajudar a combatre l'estrès que pot generar la visita a l'odontòleg

Les ulleres tecnològiques ajuden a fer front amb calma la visita al dentista | Cedida
Les ulleres tecnològiques ajuden a fer front amb calma la visita al dentista | Cedida

La butaca del dentista deixarà de ser percebut com un poltre de tortura per aquells pacients que senten pànic a sotmetre's a tractaments bucals, una fòbia molt estesa i que podria tenir els dies explicats. L'empresa valenciana Biogroup Solucions engega la tecnologia OdontoGlass, unes SmartGlasses perquè l'experiència d'anar a l'odontòleg siga molt més agradable. Aquestes ulleres de “realitat augmentada” combaten l'estrès, proporcionen una “experiència el més satisfactòria possible i eviten que aparega una resposta d'ansietat en el pacient”, segons explica el gerent de la startup de solucions mèdiques i hospitalàries d'alta tecnologia, Jorge Robredo.

Es tracta d'unes ulleres de realitat augmentada i en Full HD que permet a la persona que està rebent un tractament de mitjana o llarga durada viure les experiències agradables que trie a través d'un comandament amb pantalla tàctil, connectat per bluetooth a les ulleres intel·ligents que permeten “visitar el Louvre, llegir la premsa, veure una pel·lícula o una sèrie o passejar virtualment per una platja paradisíaca” mentre se li està sotmetent a un tractament bucal.

La visita al dentista, amb les OdontoGlasses | Cedida
La visita al dentista, amb la tecnologia OdontoGlass | Cedida

OdontoGlass és un sistema de “realitat mixta” amb el qual no es perd el contacte visual amb el metge, que apareix en un segon pla i amb el qual es pot interactuar en l'instant en què ho requerisca el dentista o el pacient. D'aquesta forma “s'evita així l'estrès i l'ansietat que genera la pèrdua del control de la situació per part dels pacients. Des del principi vam voler desenvolupar una tecnologia que permetera als qui reben tractaments odontológicos tenir el cap en els núvols però els peus en el sòl, perquè la connexió mèdic-pacient no pot trencar-se”, indica Robredo.

Dirigides a l'odontologia pedriática

OdontoGlass està especialment indicat, segons apunta la companyia, per a l'odontologia pediàtrica, atès que els xiquets són en general els més poc inclinats a visitar al dentista. Aquesta nova tecnologia desenvolupada per Biogroup Solucions confereix un valor afegit que resulta definitiu per a evitar els problemes de salut en aquells que eviten al dentista atrapats per l'odontofobia.

Biogroup Solucions està en ple procés d'implantació de les seues OdontoGlass en clíniques odontológicas capdavanteres. Són ja més d'una vintena els centres odontológics que disposen d'aquestes ulleres intel·ligents. L'empresa valenciana és pionera en el desenvolupament de SmartGlasses i sistemes cibernètics per a aplicacions mèdiques des de l'any 2014 de la mà d'Alba Pérez-Imaz (CEO) i el seu equip d'enginyers i experts en diverses àrees. Realitzen visites a clíniques privades i grups hospitalaris per a mostrar als experts mèdics els nous desenvolupaments tecnològics que contínuament tenen en marxa, actuant també com a consultors en IT perquè els centres puguen extraure el màxim rendiment al producte.

Un dels equips que prova les ulleres valencianes | Cedida
Un dels equips que prova les ulleres valencianes | Cedida

La startup va nàixer amb el propòsit de desenvolupar, dissenyar i integrar l'última tecnologia (R+D+i) i aportar solucions en el camp de la medicina, la prevenció en salut, la indústria i diversos sectors.

Més Informació
Biel Glasses, ulleres electròniques i motivació social
Avui et destaquem
Comentaris