OrCam MyEye, les ulleres per a les persones amb deficiències visuals

La muntura està equipada amb un dispositiu capaç de llegir textos i reconèixer persones

OrCam MyEye ajuda les persones cegues amb la càmera que porta instal·lada a la vareta OrCam MyEye ajuda les persones cegues amb la càmera que porta instal·lada a la vareta

L'empresa de lents progressives Essilor distribuirà entre les òptiques espanyoles OrCam MyEye, un dispositiu que permet a persones cegues o amb deficiència visual llegir en temps real o reconèixer cares conegudes. El seu funcionament és possible gràcies a una càmera connectada a un altaveu que converteix la informació visual en àudio a temps real.

A Espanya hi ha gairebé un milió de persones amb algun tipus de discapacitat visual. L'objectiu de la companyia és "millorar vides" i "facilitar la independència per poder manejar-se en situacions quotidianes", segons ha explicat Essilor en un comunicat.

Aquest dispositiu de visió artificial es connecta a la vareta dreta de la muntura de les ulleres. Per llegir, l'usuari haurà d'assenyalar el text imprès amb el dit -tant en paper com en pantalla- perquè OrCam ho identifiqui i ho transmeti a través d'un missatge de veu per l'auricular. Aquest aparell està habilitat per reconèixer rostres i objectes prèviament registrats, així com bitllets de curs legal.

A més de la càmera i l'auricular, OrCam posseeix una unitat de control que comprèn una bateria i un ordinador dotat d'intel·ligència artificial i de capacitat d'aprenentatge. Aquest últim, al seu torn, està al seu torn connectat al dispositiu digital. L'aparell opera sense necessitat d'una connexió a Internet o d'un ordinador.

Aquest dispositiu presenta una doble modalitat. OrCam MyEye és la versió completa del mateix, ja que permet tant facilitar la lectura com reconèixer productes o cares, mentre MyReader únicament està habilitada per identificar textos escrits.

Amb una autonomia d'un dia i un temps de càrrega de quatre hores, pesa 31 grams i és capaç d'emmagatzemar fins a 100 cares i 150 productes, a més de permetre configurar una velocitat de lectura d'entre 100 i 240 paraules per minut.

Més informació
Indústria amb ulleres de Realitat Virtual
Etnia Barcelona espera facturar 100 MEUR el 2020
Operar amb unes ulleres de realitat augmentada
Avui et destaquem
El més llegit