Les empreses s'apropien de les dades dels usuaris
Les empreses s'apropien de les dades dels usuaris

Cobrar per les teves dades a Internet

Un investigador de la URV desenvolupa un sistema que protegeix de les empreses la informació dels usuaris quan navega per la xarxa

Ja pots posar preu a les dades que generen quan navegues per la xarxa i cobrar per elles. Això és el que ha aconseguit l'investigador del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV Javier Parra-Arnau amb Pay-per-Tracking. El sistema intenta situar l'internauta per davant de les empreses a Internet, les qual estan atentes a la navegació, comentaris i interaccions a les xarxes socials per obtenir el màxim de dades i traçar perfil. Unes dades que s'han convertit en mercaderies per a les organitzacions digital.

El que aquesta startup fa és pagar a l'usuari per cedir la seva informació. Es tracta d'una proposta que dista del que ja existeix al mercat, on les companyies adquireixen coneixement sense consentiment dels usuaris.

L'algoritme desenvolupat en la URV permet controlar la privacitat i permet bloquejar l'accés a les empreses que no el paguen i pretenen continuar rastrejant la seva activitat. A més a més, Parra-Arnau ha desenvolupat una extensió per als navegadors d'Internet que ofereixen un control total als usuaris per gestionar els anuncis que apareixen mentre navega.

Més informació
De xips a bits, el reciclatge a Silicon Valley
Una televisió per a cada espectador
Com evitar el 'phishing' aquest estiu
Avui et destaquem
El més llegit