Viure en un vaixell a l'Eixample de Barcelona

L'iniciativa Mini Apartament a la Ciutat consisteix en la restauració d'un petit habitatge de 42 metres quadrats inspirat en una cabina d'un vaixell

Daniel Rotmensch i Irene Blanco, creadors del projecte del mini pis inspirat en la cabina d'un vaixell| Cedida Daniel Rotmensch i Irene Blanco, creadors del projecte del mini pis inspirat en la cabina d'un vaixell| Cedida

L'empresa d'interiorisme d'habitatges Culte Interior Design, fundada per Daniel Rotmensch i Irene Blanco ha presentat el seu nou projecte anomenat Mini Apartament a la Ciutat. Aquesta iniciativa és la restauració d'un pis de 42 metres quadrats en ple Eixample de Barcelona, però amb una diferència: la font d'inspiració per a l'organització va ser un vaixell, a causa de les dimensions i l'haver d'aprofitar bé els espais.

L'objectiu ha estat aconseguir un pis compacte, adaptat a la vida urbana contemporània. Totalment equipat, sense excessos, però sense deixar-se res. Es partia d'un apartament petit, en una finca centenària, totalment compartimentat, ple d'habitacles diminuts i molt estrets: "El primer és acceptar sense complexos la mida amb la que realment es treballarà per poder treure-li el màxim partit: un pis petit i de format allargat", ha explicat l'empresa en un comunicat.

Sobre aquesta estructura allargada de mides reduïdes i amb punts de llum natural només en els extrems es va optar per col·locar, a la zona central, un cubicle per allotjar un bany ampli amb bugaderia i zona d'emmagatzematge. A més a més s'ha arrodonit una de les seves cantonades per guanyar espai en l'entrada. 

A l'extrem exterior de la peça s'hi ha col·locat la cuina. També s'ha potenciat la sensació de bloc pintant-lo del mateix color que els mobles, i la porta del bany s'ha integrat totalment a la paret. D'aquesta manera el dormitori queda a la part posterior i, a la part més exterior i lluminosa de l'apartament s'obre la cuina, totalment equipada i amb un saló menjador. A part, el pis no només té la forma d'un vaixell, sinó també l'estètica interior: "S'han utilitzat recursos nàutics per donar-li caràcter. Fusta i blau marí predominant per a cuina, sostres i el mòdul central, tèxtils ratllats i teixits naturals per a catifes i cortines o les sortides de ventilació circulars com les finestres d'una cabina...", ha descrit l'empresa.

Més informació
Celobert, alternatives sostenibles al problema crònic de l'habitatge
El preu de l'habitatge puja un 2,3% a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit