Una polsera permet saber qui ha tingut contacte amb un infectat

Funciona per 'bluetooth' i i obre la porta a aplicar una "quarantena selectiva" a possibles afectats per coronavirus

La polsera per detectar potencials infectats i evitar la propogació massiva del coronavirus | ACN La polsera per detectar potencials infectats i evitar la propogació massiva del coronavirus | ACN

L'empresa Accent Systems ha desenvolupat una polsera per contenir els contagis per coronavirus. L'aparell funciona a través de tecnologia bluetooth i detecta altres braçalets com ell, que estan a una distancia màxima de dos metres. "Permet fer un seguiment i reconstruir amb exactitud quines persones han tingut contacte amb un infectat les últimes setmanes per aïllar-los de forma preventiva", comenta Jordi Casamada, CEO de la companyia. Assegura que la solució és especialment útil en la fase d'inici de propagació del virus perquè possibilita fer "una quarantena selectiva". Remarca que aquesta és una alternativa "molt més eficaç que confinar tota la població". L'enginy ja s'ha començat a comercialitzar en alguns països de l'Orient Mitjà.

Més info: Accent Systems, l'IoT a la porta de casa

La polsera neix de la necessitat de detectar els cassos potencials de coronavirus en la fase inicial de la pandèmia i evitar-ne la propagació massiva. "La idea és poder determinar ràpidament i amb fiabilitat amb qui ha estat en contacte una persona contagiada i poder fer una quarantena selectiva", comenta el CEO d'Accent Systems.

Casamada indica que l'aparell parteix d'altres tecnologies amb què l'empresa ja havia treballat anteriorment i que s'utilitzen en camps com el del màrqueting de proximitat. "Funciona amb tecnologia bluetooth i el que fa és detectar la senyal de ràdio que emeten la resta de braçalets per determinar si estan a menys de dos metres", comenta.

L'aparell registra totes les persones amb què el portador d'un braçalet ha tingut contacte al llarg dels últims 15 o 30 dies i, en cas que presenti símptomes, automàticament envia la informació al centre mèdic. "Si la persona es fa la prova i dóna positiu, s'extreuen totes aquestes dades i s'utilitzen per fer una traçabilitat dels infectats molt ajustada", assenyala el CEO de l'empresa.

Més informació
Seat reprèn la producció de respiradors d'emergència
Avui et destaquem
El més llegit