La Copa Amèrica i la sostenibilitat, eixos principals de l'Smart Ports

L’esdeveniment comptarà amb la participació d’Ashdod (Israel), Vancouver (Canadà) i Göteborg (Suècia)

Imatge d'arxiu del Port de Barcelona | Ajuntament de Barcelona Imatge d'arxiu del Port de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

La Copa Amèrica de Vela, el futur del sector portuari o la innovació seran alguns dels temes principals de la quarta edició d’Smart Ports, esdeveniment impulsat pel Port de Barcelona i que se celebrarà els dies 15,16 i 17 de novembre a la capital catalana, concretament al recinte de Fira de Barcelona. Enguany, el certamen recupera el format presencial per reunir els principals experts mundials en innovació. 

Els organitzadors han convidat representants dels ports d’Ashdod (Israel), Vancouver (Canadà) i Göteborg (Suècia), que presentaran les seves experiències en transformació digital. “L’objectiu principal és situar el ciutadà en el centre del diàleg i connectar amb startups tecnològiques, institucions i universitats”, afirma Damià Calvet, president del Port de Barcelona. 

En aquest sentit, el dirigent insisteix que “les ciutats portuàries no poden ser ciutats intel·ligents si no tenen un port intel·ligent”. L’edició d’Smart Ports de l’any 2021 va comptar amb més de 6.000 espectadors únics i més de 20.000 visualitzacions des de 94 països. La presentació de l’esdeveniment arriba pocs dies després que una delegació del Port hagi viatjat a Tailàndia per reunir-se amb les principals navilieres i posicionar les instal·lacions de Barcelona com un enllaç de referència entre Europa, el sud-est asiàtic i el nord d’Àfrica. 

Més informació
Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024
El Port de Barcelona participa al Saló de l'Ocupació
El Port de Barcelona mou 54 milions de tones fins al setembre
Avui et destaquem
El més llegit