El Port de Barcelona participa al Saló de l'Ocupació

L'economia blava serà l'eix central de la presència portuària a la Fira de Barcelona

Imatge del Saló de l'Ocupació de l'any 2021 | Port de Barcelona Imatge del Saló de l'Ocupació de l'any 2021 | Port de Barcelona

El Port de Barcelona participarà en una nova edició del Saló de l'Ocupació de Barcelona, esdeveniment que se celebra els dies 9 i 10 de novembre al recinte de Fira de Barcelona. Les oportunitats professionals de l'economia blava serà l'eix central de la presència de la infraestructura portuària al certamen.

Amb la col·laboració de Barcelona Activa, el Port impulsarà un espai de trobada entre empreses que busquen talent i les persones candidates. La nàutica, l'enginyeria i la logística són alguns dels sectors més sol·licitats. En paral·lel al món laboral, l'espai de Montjuïc també acollirà xerrades amb representants de la Fundació Barcelona FP, MB92 Barcelona, Costa Customer Hub, el Consorci d'Educació de Barcelona, l'Associació d'Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona, l'Associació d'Empreses Transportistes de Contenidors i l'Associació d'Empreses Estibadores de Barcelona.

Entre els mesos de gener i setembre, el Port de Barcelona ha registrat un tràfic total de mercaderies de 54 milions de tones, una xifra que representa un increment d'un 8,4% respecte del mateix període de l'any 2021. Per àrees geogràfiques, l'Extrem Orient, Japó, el Sud-est asiàtic i el Mediterrani Oriental són els principals clients de la capital catalana.

Els líquids a granel han sumat 11,3 milions de tones, el tràfic d'hidrocarburs ha estat de 8,7 milions, un augment d'un 37,7% gràcies a l'increment del gas natural i la gasolina. Durant els 9 primers mesos de l'any han passat pel port 323.007 unitats de transport intermodal (UTI), amb un creixement del 9,3% respecte al mateix període del 2021, destacant l'increment del tràfic amb les Illes Balears, que representen el 63,1% del total.

Més informació
Carmen Sánchez (MB92): "Tenim una oportunitat d'or per ser una ciutat referent"
Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació ajuden a transformar negocis
Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació, units pel talent
Avui et destaquem
El més llegit