El Port del Fòrum de Barcelona bateja el submarí Aurelia

El submarí ha estat fabricat a Barcelona i representarà una nova generació d'exploració oceànica

Bateig del submarí Aurelia en el Port del Fòrum de Barcelona | Cedida Bateig del submarí Aurelia en el Port del Fòrum de Barcelona | Cedida

El Port del Fòrum de Barcelona ha batejat Aurelia, el submergible acrílic per a tres persones més profund del món. El submarí s'ha submergit per primera vegada i actualment s'està preparant per a les seves primeres missions.

Aurelia ha estat fabricat a Barcelona per Triton Submarines LLC com un encàrrec de REV Ocean, una empresa sense ànim de lucre creada amb el propòsit de fer que els nostres oceans tornin a ser saludables. L'assemblatge final ha tingut lloc a les instal·lacions de Triton a Sant Cugat del Vallès, Barcelona. 

Es tracta d'un vehicle d'immersió profunda (DSV). És a dir, un submergible tripulat de busseig profund que és autopropulsat. Aurelia ofereix als científics, investigadors i convidats una experiència inigualable en l'observació de l'oceà que assoleix profunditats de fins a 2.300 metres (7500 peus). L'enorme esfera acrílica proporciona una experiència veritablement immersiva per als ocupants, amb vistes sense obstacles de gairebé 360 graus. El submarí també està equipat amb sensors científics complets, eines, càmeres i equips de mostreig.

Al febrer es va llançar un concurs públic de noms per al submarí i el nom guanyador va ser presentat per Ivar Ruijten, un supervisor i pilot de ROV als Països Baixos. El nom és apropiat perquè significa or, o "el daurat" (del llatí Aurum). Aurelia aurita també és la medusa lunar comunament vista que es pot reconéixer fàcilment pel seu distintiu patró en forma de quatre ferradures, vist a través de la part superior de la campana.

L'altre vehicle d'aigües profundes de REV Ocean, ROV Aurora, va entrar en servei l'octubre del 2021 i es va submergir amb èxit a Malloy Deep i Gakkel Ridge a l'Oceà Àrtic (3.800 metres), una mostra de l'èxit dels respiradors hidrotermals.

Més informació
El cable submarí Medusa arribarà a Barcelona el 2024
L'economia blava a Catalunya, estem preparats?
Avui et destaquem
El més llegit