El domini punCAT estabilitza el seu creixement
El domini punCAT estabilitza el seu creixement

El puntCAT triplica el seu nombre de dominis en 10 anys

El domini estabilitza el seu creixement amb un increment anual del 2% del nombre de webs

El domini .cat va néixer el 2008 amb un total de 33.410 dominis, una xifra que s'ha triplicat en 10 anys fins als 107.652 webs que l'utilitzen. Aquesta és una de les principals dades de l'Observatori puntCAT presentades per la Fundació punCAT en el marc del Dia Mundial d'Internet, un estudi que també mostra com des del 2016 el domini s'ha estabilitzat i ha passat d'un creixement anual del 2%.

dominis puntcat

Dades totals del nombre de dominis .cat | Fundació punCAT

A escala estatal i internacional la presència del .cat també s'ha incrementat notòriament en els últims 12 mesos, passant d'un 5% a un 12% de dominis que es troben fora de Catalunya. L’Estat que més ha crescut és França, seguit pel Canadà i els Estats Units.

El domini .cat creix considerablement arreu del món

El domini .cat creix considerablement arreu del món | Fundació punCAT

Del total de dominis .cat, un 78,8% s'han renovat en el darrer any, una dada que la Fundació interpreta com una alta fidelització dels usuaris i alta estada de maduresa del .cat. Les illes Balears és la zona on ha crescut més en els últims 12 mesos.

Distribució dels dominis .cat per tot el territori de parla catalana

Distribució dels dominis .cat per tot el territori de parla catalana | Fundació puntCAT

El Barcelonès, Vallès, Maresme i Gironès són les comarques on el puntCAT disposa de més pes, conjuntament suposen el 62,88%. El Bages és on ha crescut més en número de dominis respecte al 2017.

Més del 72% dels dominis .cat registrats tenen contingut web, és a dir, són registres de llocs web reals i en funcionament. El 66,75% utilitza el català a la portada. D'altres, en canvi, fan servir idiomes com el castellà o l'anglès com a llengua inicial i donen l'opció de canviar d'idioma i veure el contingut en català.

Un escurçador en català

Coincidint amb la presentació de l'Observatori, la Fundació puntCAT, juntament amb Dinahosting, ha llançat l’escurçador d’URLs ja.cat. Aquesta eina en català és gratuïta i serveix per retallar i personalitzar adreces web.

També s’ha presentat el llançament de va.cat, el servei gratuït d’intercanvi d’arxius, que entrarà en funcionament el proper 31 de maig.

Més informació
El domini .cat ja suma 113.000 dominis registrats
Les empreses fan seu el domini puntCAT
Negocis apuntats al puntCAT
Avui et destaquem
El més llegit