qids, el remei pels grups de pares de WhatsApp

Quatre emprenedors de Barcelona llancen una app per combatre la saturació de missatges i fotos

Un dels avantatges de qids és que permet associar cada pare amb el seu fill
Un dels avantatges de qids és que permet associar cada pare amb el seu fill
El que abans eren els grupets de pares fent rogle a les portes dels col·legis, ara ja són història amb la creació dels grups de WhatsApp. Mares i pares que amb el pretext d'estar informats de l'actualitat de l'escola acaben passant el dia intercanviant desenes de missatges i fotografies. Una realitat que pot acabar amb la paciència de qualsevol. Per fer-hi front, quatre emprenedors de Barcelona han creat qids, una aplicació que vol acabar amb aquesta saturació.

Què en pensen els usuaris?
Les limitacions d'aquest tipus d'eines han portat molts pares i mares a lamentar haver de formar-ne part. Frases com, "cada dia rebo desenes de missatges i només dos o tres són importants, però haig de llegir-los tots", "no sé amb qui parlo", "tinc la memòria del telèfon plena de fotos que no m'interessen", o "rebo missatges dels grups de pares a tot hora, fins i tot quan estic dormint" són habituals al parlar d'aquests grups.

Per acabar amb la confusió que generen aquest tipus de grups de WhatsApp a l'entorn de l'escola, de les activitats extraescolars, o de l'organització d'un aniversari ha nascut qids.

L'aplicació, disponible a App Store i Google Play, s'ha desenvolupat específicament per ajudar als pares a gestionar millor la informació relacionada amb els seus fills i els allibera de tot allò que els ocasiona estrès.Funcionament, característiques i avantatges
El funcionament és senzill: els pares es descarreguen l'aplicació en el mòbil de forma gratuïta. A partir d'aquí, creen un grup privat, s'identifiquen i en un sol clic conviden altres pares mitjançant els seus grups actuals de WhatsApp (o contacte a contacte).

Els grups de xat són diferents als de WhatsApp per tres motius:
● El grup està dividit en tres murs: informació important, xat i fotos. Així els missatges importants ja no es perden entre la multitud de missatges diaris que s'escriuen, aconseguint accedir a ells directament.

● qids permet identificar cada pare amb el seu fill, amb noms i fotos. És possible saber qui és qui, creant així grups més relacionats.

● L'app admet configurar quin tipus de notificacions desitges rebre i en quins horaris.

Pel que fa a les fotos i els vídeos, a diferència de WhatsApp, que comprimeix les imatges i no es poden imprimir en bona resolució, qids permet emmagatzemar-les en el núvol i descarregar-les en HD. De fet, permet conservar els vídeos i fotos com si d'un àlbum es tractés.

Gràcies a aquesta nova eina, els pares poden coordinar-se millor entre ells, tenir organitzada tota la informació sobre les activitats dels seus fills i conservar les fotos i vídeos de les mateixes. Tot això d'una forma pràctica, eficient i evitant els inconvenients de les apps de missatgeria actuals.
Avui et destaquem
Comentaris