qids, el remei pels grups de pares de WhatsApp

Quatre emprenedors de Barcelona llancen una app per combatre la saturació de missatges i fotos

El que abans eren els grupets de pares fent rogle a les portes dels col·legis, ara ja són història amb la creació dels grups de WhatsApp. Mares i pares que amb el pretext d'estar informats de l'actualitat de l'escola acaben passant el dia intercanviant desenes de missatges i fotografies. Una realitat que pot acabar amb la paciència de qualsevol. Per fer-hi front, quatre emprenedors de Barcelona han creat qids, una aplicació que vol acabar amb aquesta saturació.

Què en pensen els usuaris?
Les limitacions d'aquest tipus d'eines han portat molts pares i mares a lamentar haver de formar-ne part. Frases com, "cada dia rebo desenes de missatges i només dos o tres són importants, però haig de llegir-los tots", "no sé amb qui parlo", "tinc la memòria del telèfon plena de fotos que no m'interessen", o "rebo missatges dels grups de pares a tot hora, fins i tot quan estic dormint" són habituals al parlar d'aquests grups.

Per acabar amb la confusió que generen aquest tipus de grups de WhatsApp a l'entorn de l'escola, de les activitats extraescolars, o de l'organització d'un aniversari ha nascut qids.

L'aplicació, disponible a App Store i Google Play, s'ha desenvolupat específicament per ajudar als pares a gestionar millor la informació relacionada amb els seus fills i els allibera de tot allò que els ocasiona estrès.Funcionament, característiques i avantatges
El funcionament és senzill: els pares es descarreguen l'aplicació en el mòbil de forma gratuïta. A partir d'aquí, creen un grup privat, s'identifiquen i en un sol clic conviden altres pares mitjançant els seus grups actuals de WhatsApp (o contacte a contacte).

Els grups de xat són diferents als de WhatsApp per tres motius:
● El grup està dividit en tres murs: informació important, xat i fotos. Així els missatges importants ja no es perden entre la multitud de missatges diaris que s'escriuen, aconseguint accedir a ells directament.

● qids permet identificar cada pare amb el seu fill, amb noms i fotos. És possible saber qui és qui, creant així grups més relacionats.

● L'app admet configurar quin tipus de notificacions desitges rebre i en quins horaris.

Pel que fa a les fotos i els vídeos, a diferència de WhatsApp, que comprimeix les imatges i no es poden imprimir en bona resolució, qids permet emmagatzemar-les en el núvol i descarregar-les en HD. De fet, permet conservar els vídeos i fotos com si d'un àlbum es tractés.

Gràcies a aquesta nova eina, els pares poden coordinar-se millor entre ells, tenir organitzada tota la informació sobre les activitats dels seus fills i conservar les fotos i vídeos de les mateixes. Tot això d'una forma pràctica, eficient i evitant els inconvenients de les apps de missatgeria actuals.
Avui et destaquem
El més llegit