Quant cobra un becari a Silicon Valley?

VIAempresa repassa els sous que les principals companyies tecnològiques ofereixen als seus estudiants en pràctiques

Quan parlem de becaris, sempre ho associem a un lloc de feina més aviat precari, mal remunerat i normalment amb poques oportunitats d'acabar aconseguint una plaça fixa a l'empresa.

La percepció no és incorrecta, tenint en compte que el sou mitjà d'un treballador en pràctiques universitàries oscil·la entre 300 i 360 euros al mes. Això en el millor dels casos, perquè en moltes ocasions la remuneració per la feina feta es percep únicament en forma d'experiència.

Un altre denominador comú dels becaris al nostre país, sempre amb excepcions, és la de la qualitat de les tasques que se'ls encomana. Sovint es reserva per als estudiants en pràctiques aquelles tasques mecàniques, repetitives i que requereixen poca responsabilitat.

No obstant això, si donem un cop d'ull al panorama de les pràctiques en les principals empreses tecnològiques dels Estats Units, la situació és ben diferent, doncs el sou que ofereixen algunes d'aquestes companyies als seus becaris no té res a envejar als d'alguns executius de casa nostra.

La consultora americana GlassDoor, especialitzada en la recerca de talents, publica cada any un informe amb les empreses multinacionals relacionades amb Internet que ofereixen sous més elevats als seus treballadors novells.

Aquestes són les 10 que encapçalen la llista:

1. Palantir Technologies: Aquesta empresa dedicada al desenvolupament de software contra el terrorisme i el frau ofereix als seus becaris un sou de 7.013 dòlars mensuals.

2. VMWare: Els treballadors en pràctiques d'aquesta multinacional especialitzada en software de virtualització cobren 6.966 dòlars al mes.

3. Twitter: En tercer lloc, la popular xarxa social ofereix sous de 6.791 dòlars al mes als treballadors novells.

4. LinkedIn: Seguida de ben a prop, els becaris que treballen a la popular xarxa social de contactes professionals cobren 6.230 dòlars mensuals.

5. Facebook: Els joves aprenents que comencin a treballar a la companyia de Mark Zuckerberg cobraran 6.213 dòlars al mes.

6. Microsoft: La popular empresa de Redmond ha rebaixat recentment el sou dels seus becaris, passant de 7.000 dòlars mensuals a 6.138.

7. eBay Inc: El portal de subhastes més important del món paga retribucions de 6.126 dòlars al mes.

8. Exxon Mobil:  Aquesta empresa petroliera americana paga sous de 5.972 dòlars al mes als treballadors en pràctiques.

9. Google: Igual que Microsoft, la companyia de Mountain View ha abaixat el sou als seus treballadors novells, passant dels 6.430 dòlars al mes a 5.969 actuals.

10. Apple: La companyia de la poma queda en darrer lloc, però amb una xifra igualment envejable. Aquells treballadors que comencin a treballar a les seves oficines percebran un sou de 5.723 dòlars al mes.

Cal tenir present que a aquestes xifres cal sumar-hi en molts casos, bonificacions especials d'entre 1.000 i 2.000 dòlars mensuals destinats al lloguer d'allotjament, doncs els preus de l'habitatge en la majoria de ciutats on hi ha la seu de grans companyies són d'allò més cars.

Aquestes xifres, que a priori poden semblar absolutament disparades, tenen una explicació. En primer lloc, als Estats Units el talent en llocs de feina especialitzats escasseja. És per això que les grans multinacionals s'esforcen de valent per captar-lo ben jove, formar-lo i retenir-lo. A més, els impostos estatals i federals poden rondar el 30% del salari.
Avui et destaquem
El més llegit