Quirónsalud adquireix el primer robot guiat per patologies de columna de l'Estat

La plataforma robòtica Mazor X combina eines de planificació per les intervencions quirúrgiques amb tecnologia de millora de les operacions

Intervenció amb el suport de la nova tecnologia Mazor X | Cedida Intervenció amb el suport de la nova tecnologia Mazor X | Cedida

L'Hospital Quirónsalud de Barcelona és el primer centre sanitari de l'Estat que compta amb una plataforma de guiatge robòtic per a columna. Es tracta de Mazor X, una eina tecnològica que ajuda els professionals a planejar les intervencions quirúrgiques i guia els cirurgians durant les operacions. Segons l'hospital, aquesta nova adquisició permet un "100% de precisió en la col·locació d'implants a la columna vertebral".

El robot adquirit per l'hospital servirà d'ajuda pels doctors en tota mena d'intervencions de columna, tant les percutànies com les més invasives. Mazor X fa aquesta tasca amb una combinació de navegació i instrumentació amb tecnologia robòtica i programari avançat, unes capacitats que asseguren una trajectòria precisa i segura en els procediments quirúrgics d'implant vertebral. Pel que fa a la planificació, la plataforma permet generar imatges tridimensionals de la zona afectada per així preveure les trajectòries de les intervencions segons les necessitats de cada pacient.

D'acord amb les imatges preoperatòries i el programari del robot, que opera mitjançant càmeres de navegació, fan més ràpida i efectiva l'obtenció d'imatges en directe de les zones afectades per guiar els professionals en les intervencions quirúrgiques. Segons el director de l'Institut Clavel de l'Hospital Quirónsalud, Pablo Clavel, Mazor X "permet aconseguir una exactitud que no tenim amb cap altre sistema".

Clavel celebra les noves possibilitats pel que fa a eficiència i seguretat de les intervencions que planteja la nova eina. Segons el doctor, els procediments amb Mazor X són "mínimament invasius, més ràpids i amb menys pèrdua de sang, ja que no s'han de fer ferides tan grans". Això genera, segons Clavel, cirurgies "molt més segures i ràpides".

Més informació
Les startups de salut marquen una inversió rècord l'any de la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit