Radiografia del món laboral: neix el Work Tech Hub a Barcelona

I si el treball impulsés el potencial i el talent creatiu de les persones?

Neix el Work Tech Hub a Barcelona | Cedida Neix el Work Tech Hub a Barcelona | Cedida

Aticco, l'ecosistema de suport a l'emprenedoria i la innovació, en col·laboració amb l'agència d'innovació SDLI, han presentat la jornada d'inauguració del Work Tech Hub, una comunitat que busca connectar professionals dels recursos humans per debatre, aprendre i construir sobre com la tecnologia pot ajudar a crear entorns de treball més humans. Aticco i SDLI es proposen fer de Barcelona un HUB global del worktech enfocat a crear entorns corporatius més humans.

I si el treball impulsés el potencial i el talent creatiu de les persones? Aquesta és la premissa d’Ignasi Clos, director del Work Tech Hub i soci de l’agència d’innovació SDLI. “Qualsevol innovació tecnològica ha de ser a temps real i que impacti, a més de ser integrada al nostre flux de treball i no ser un afegit”, apunta l’expert en innovació. Per tant, l’objectiu de Work Tech Hub consisteix a connectar persones per millorar els entorns de treball a través de la tecnologia. Més humanització amb pilars com la salut i el benestar organitzacional, compensació, beneficis, col·laboració, comunicació i treball en remot, a més de nous sistemes de recursos humans.

Radiografia de les startups worktech

Quines empreses emergents formen part del sector i milloren les experiències de treball a les organitzacions? “Moltes d’elles han nascut durant la pandèmia”, apunta Clos. “Durant els últims 12 anys s’han aixecat 785 milions d’euros en rondes de finançament al sector worktech a l’estat espanyol”, continua. La clau de tot plegat: només el 2022 s’ha aconseguit més de 340 milions d’euros de finançament, sent Factorial, Odilo, Hyrise i Payflow, les principals operacions.

Clos (Work Tech Hub): “Durant els últims 12 anys s’han aixecat 785 milions d’euros en rondes de finançament al sector worktech a l’estat espanyol”

Madrid i Catalunya representen l’origen del 80% de les startups worktech i, en el cas català, és del 40%. “Com a contrapartida, només hi ha un 18% de fundadores que són dones al sector worktech, fet que sorprèn, ja que al sector de recursos humans hi acostuma a haver més dones”, continua l’impulsor del hub. “I, per tant, queda molt camí a recórrer”, destaca.

Més info: Aticco i TEDx creen TEDxPoblenou

En aquests moments i, segons el Mapa de startups worktech espanyoles, hi ha més de 3.400 treballadors en 90 startups worktech i 10 d'elles concentren més del 65% de la força laboral del sector.

Clos (Work Tech Hub): “Només hi ha un 18% de dones fundadores al sector worktech”

Entre les startups més interessants hi ha Blindstairs, que evita el biaix de gènere, racial i d’edat en els processos de selecció. També hi ha Emocional, que identifica l’estat emocional de les persones d’una organització, sempre de forma anònima. O Hrider, que és una plataforma per gestionar el talent de les organitzacions i facilita el procés de donar feedback a les persones. I finalment la insígnia de Factorial, que és un sistema SaaS capaç de cobrir totes les necessitats bàsiques de recursos humans que pot necessitar una empresa independentment de la seva mida.

Més informació
Plataformes digitals, excusa pel treball precari o eina del mercat canviant?
Factorial, nou unicorn
Avui et destaquem
El més llegit