• Innovació
  • Ralph Lauren experimenta amb emprovadors interactius

Ralph Lauren experimenta amb emprovadors interactius

La firma de moda treballa conjuntament amb una start-up per instal·lar uns emprovadors intel·ligents a la botiga de Nova York que implica un canvi respecte a l'atenció al client

La digitalització entrarà fins a l'emprovador de la botiga Ralph Lauren de la ciutat de New York
La digitalització entrarà fins a l'emprovador de la botiga Ralph Lauren de la ciutat de New York
quico domingo
Soci i director de Mortensen
20 de Novembre de 2015

El sector de la venda al detall, més enllà de l'e-commerce i les seves tècniques de màrqueting o els nous conceptes de botiga d'Apple, sempre ha estat tradicionalment poc digital i molt basat en el contacte directe entre el venedor i el client. No obstant això, pel que sembla, la firma nord-americana de moda Ralph Lauren té ganes d'innovar i aplicar la tecnologia en els diferents punts del seu negoci.

Fa poc més d'un any, la companyia ja va presentar una samarreta dissenyada per a esportistes que mesurava la freqüència cardíaca de l'atleta que la duia. Ara han anat un pas més enllà i han començat a experimentar un nou concepte que podria canviar el procés de compra de roba tal com el coneixem.

En col·laboració amb la start-up Oak Labs, la firma de roba ha anunciat que instal·larà una sèrie d'emprovadors interactius a la seva botiga principal a New York. Aquests emprovadors tindran diferents funcions. D'entrada, mitjançant uns xips RFID col·locats a les etiquetes de la roba, el sistema detectarà quantes peces porta l'usuari que acaba d'entrar.

Tota la informació al seu abast
Un cop dins i gràcies a un enorme mirall tàctil, el client podrà accedir a informació, consells i recomanacions d'experts sobre quines peces combinen millor amb allò que ha triat. En cas que necessiti una altra talla o color, en tindrà prou amb seleccionar la peça corresponent sobre el mirall i demanar allò que necessita.

Al mateix instant, un dependent de la botiga rebrà un missatge al seu dispositiu mòbil amb la sol·licitud provinent de l'emprovador, a la qual podrà respondre al moment per tal que l'usuari sàpiga què passa en tot moment.

Si el client dubta sobre si quedar-se o no alguna de les peces, també serà possible enviar les referències de la roba que ha triat directament al seu telèfon mòbil i, en cas que decideixi finalitzar la compra pot demanar que el mateix dependent vagi a l'emprovador a cobrar.

El sistema també pot ser interessant per a botigues amb una alta afluència de turistes, doncs tota la informació que proporciona –preus, recomanacions...– pot accedir-se en diferents idiomes amb un sol toc sobre el mirall.