Robelf, nou vigilant al Mobile

L'empresa de Taiwan Robotelf Technologies presenta un androide social que pot fer trucades i avisar pel mòbil si entren lladres a casa

Robelf ja es va presentar al CES 2018 | Robotelf Robelf ja es va presentar al CES 2018 | Robotelf

La taiwanesa Robotelf Technologies ha presentat Robelf, el seu nou robot guardià de la llar, al Mobile World Congress (WMC). Pensat com un androide per protegir la casa mitjançant guàrdies de vigilància i sensors de veu, visió i posició, la seva tecnologia de reconeixement facial li permet detectar la presència d'estranys a l'interior de l'habitatge i brindar informació en temps real als seus amos mitjançant alertes al seu telèfon mòbil.

Robelf és un dels projectes que arriba a Barcelona de la mà del Taiwan External Trade Development Council, l'organització de promoció comercial sense governamental, i sense ànim de lucre, més important de Taiwan.

Robelf obeeix ordres i reconeix des de quin costat li estan parlant, gira el seu cap cap a l'adreça des d'on prové la veu. És un androide social, ja que pot parlar, explicar històries, fer trucades, informar de les últimes notícies, ensenyar o fins i tot fer acudits. 

Posseeix habilitats d'ensenyament, la qual cosa li permet ensenyar diverses matèries a nens i adults. Per interactuar amb ell solament és necessari cridar-li pel seu nom o tocar la seva pantalla. També és possible controlar-ho a través de l'aplicació mòbil para iOS i Android. 

Robelf per controlar la internet de les coses

Tanmateix, Robelf permet sincronitzar tots els dispositius connectats en la llar i controlar-los. El robot actua com un pont de comunicació entre l'usuari i els aparells domèstics connectats a internet, de manera que aquests últims puguin ser controlats a través d'ell mitjançant comandos de veu. 

 

Quant a la seva connectivitat, està equipat amb tecnologia sense fil Wi-Fi i bluetooth, la qual cosa li permet integrar-se amb les instal·lacions domòtiques de la llar. Posseeix una pantalla tàctil de 1280 x 800, una càmera de cinc megapíxels, quatre micròfons, quatre sensors d'ultrasons i tres infrarojos que li permeten sortejar els obstacles en desplaçar-se i percebre fins al més mínim moviment al seu al voltant. 

A més, mesura 85 centímetres i pesa 7 quilos. Té una autonomia màxima de 7 hores i quan el nivell de bateria baixa al 20% el robot torna a la seva base de forma automàtica per carregar-se.

Més informació
Botter, un robot per estudiar online
Pepper, el nou professor d’Esade
MWC, per a tots els públics?
Avui et destaquem
El més llegit