• Innovació
  • Robin, el mòbil que mai es queda sense espai

Robin, el mòbil que mai es queda sense espai

Arriba al mercat un smartphone diferent dotat amb el software Robin OS, una versió modificada d'Android que analitza el contingut que l'usuari no utilitza i l'envia al núvol

Even at first glance, Robin is different from all the rest
Even at first glance, Robin is different from all the rest
quico domingo
Soci i director de Mortensen
31 de Març de 2016 - 05:30
Act. 01 d'Abril de 2016 - 16:24
Si bé és cert que Apple va revolucionar el sector de la telefonia mòbil quan l'any 2007 va presentar el primer model d'iPhone, Google va ser qui va posar aquesta revolució a l'abast de tothom gràcies al sistema operatiu Android. Tal com ja va fer Microsoft amb Windows en el passat, Google va crear un sistema operatiu modern per a mòbils i va posar-lo a l'abast de fabricants de tot el món, d'aquesta manera, van anar apareixent models amb prestacions totalment diferents a l'abast de pràcticament qualsevol tipus de butxaca, amb un sistema –i per tant unes aplicacions– comunes.

Tot i això, un dels principals problemes que pateixen els dispositius iOS i Android és la capacitat d'emmagatzematge. D'una banda, la qualitat de les càmeres dels smartphones cada cop és més alta –i per tant les imatges capturades ocupen més espai–, i d'altra banda, com a usuaris, el fet de dur una càmera de fotografies decent a la butxaca fa que cada cop fem més fotografies.

El resultat? Els dispositius s'omplen cada cop a més velocitat. Fins ara, l'única solució era comprar dispositius amb més capacitat o –si l'aparell ho permet– ampliar-los fent servir targetes de memòria externa.

Doncs bé, amb l'objectiu de resoldre aquest problema, Tom Moss, un dels integrants del primer equip que va crear Android, ha fundat l'empresa Nextbit juntament amb Scott Boyle, líder de la divisió de disseny d'HTC. El primer producte que han presentat, batejat amb el nom de Robin, pretén eliminar la dependència de l'emmagatzematge físic enviant tot allò que no fem servir sovint cap al núvol.

Finançament col·lectiu
Per començar, tots dos socis van crear una campanya a Kickstarter que, en només una setmana, ja havia aconseguit prevendre més de 10.000 unitats del dispositiu. I ara, per fi, l'aparell ha vist la llum.

A primer cop d'ull, Robin és diferent de tota la resta. Compta amb un disseny colorit i uns materials amb acabats rugosos que el converteixen en un aparell realment singular.

Pel que fa a les seves especificacions, compta amb un processador de gamma alta Qualcomm 808, una pantalla de 5,2 polzades, un xip NFC, 3Gb de memòria RAM, una pantalla de 13 megapíxels i 32 Gb d'emmagatzemament intern.


Però el punt fort de Robin és el software: Robin OS, una versió modificada d'Android, s'encarrega d'analitzar la manera com fem servir el telèfon i enviar tot allò que no fem servir habitualment cap als 100Gb d'emmagatzemament gratuït al núvol que incorpora l'aparell. Quan el dispositiu es connecta a una xarxa Wi-Fi i el corrent, Robin OS actualitza les dades locals per tal que sempre tinguem disponible les nostres fotografies i aplicacions.

De moment dispositiu només pot comprar-se a través de la pàgina web del fabricant. Està disponible en dos colors –blau i negre–, i té un preu d'uns 350 euros.