Roomonitor, la solució contra el soroll dels veïns

La startup barcelonina crea un dispositiu que monitoritza l'activitat dels pisos turístics i avisa els propietaris per evitar problemes

Roomonitor té la solució contra els veïns sorollosos, especialment quan es tracta de pisos turístics on l'entrada i sortida de cares noves és constant. La seva proposta és un dispositiu que mesura l'activitat sonora, o dit d'una altra manera més senzilla i per Ignacio Suárez, co-fundador del negoci, "és un petit ordinador que no grava veus, ni entén el que es diu, només llegeix l'activitat a través del soroll amb uns algoritmes que extreuen patrons".

La startup, que va sortir al mercat fa només tres mesos, coincidint amb el període estival, ja ha instal·lat prop de 1.000 aparells a Barcelona. L'objectiu és ajudar els propietaris a detectar els nivells de soroll perillosos, aquells que se sap que seguiran augmentant i que s'acabaran convertint en una molèstia pel veïnat. D'aquesta manera, el dispositiu es converteix en una eina de prevenció: "No es detecta quan hi ha molt soroll, sinó que detecta des del principi quan hi ha una possible molèstia per poder posar-hi remei. Talla d'arrel els problemes que es produeixen".

Facilitar la gestió de l'apartament
A més de ser una eina que permet estalviar maldecaps als propietaris, també els facilita la gestió de l'immoble. "Quan el dispositiu detecta un possible excés de soroll, dóna un senyal d'alarma automàtica al property manager assignat, al telèfon 24 h o al mateix client perquè pugui actuar amb rapidesa", assenyala.

En el cas de ser fora o de no poder acostar-se al pis en aquell moment, Roomonitor ofereix un servei d'agents de vigilància perquè s'encarreguin de verificar què passa a l'apartament. "Actualment ens contracten petits i grans propietaris perquè els surt molt a compte externalitzar aquesta feina", puntualitza Suárez.

Seguint aquesta línia de facilitar la gestió, l'eina també serveix per saber a quina hora han sortit els inquilins perquè la persona encarregada de la neteja o el manteniment pugui entrar sense molestar ningú.

El dispositiu té un cost de 150 euros i el servei de manteniment és de 10 euros mensuals.

Un dispositiu pràctic i fàcil de muntar
Els clients que estiguin interessats en Roomonitor, només han d'adquirir el producte, rebre'l a casa instal·lar-lo. "És un plug and play que t'arriba per correu i només has d'engegar-lo, endollar-lo i deixar que es connecti a la seva web interna", descriu Suárez, que afegeix que "un cop comença a emetre, no para si no es desconnecta".

A més a més, aquesta eina també permet fer un estudi sobre la qualitat de la xarxa wifi del pis, del temps d'ús, quan s'apaga o s'encén, entre altres detalls.

Tecnologia al servei del turisme
Smart Things and Friends és el nom de l'empresa que comercialitza Roomonitor. Va ser creada a finals del 2015 per l'Ignacio Suárez, el seu germà Eduard i en Marc Polo, que es va sumar al projecte per desenvolupar el software.

Amb un capital privat de 50.000 euros, els Suárez van decidir llançar-s'hi: "El meu germà i jo hem fet diversos productes per hotels, albergs i apartaments, i sempre ens ha agradat molt la tecnologia i la seva aplicació en la indústria del turisme". Roomonitor els ha servit per donar a conèixer l'empresa, però el seu objectiu és seguir creant més eines que facilitin la gestió dels allotjaments.

Acumular Big Data sobre Barcelona
La informació de només dos o tres mesos no és suficient per definir com és l'activitat turística a Barcelona, per la qual cosa es marquen arribar a la tardor amb 2.000 dispositius instal·lats per obtenir un volum d'informació suficient i de qualitat sobre el comportament.

De cara a finalitzar la temporada estiuenca, es plantegen fer un informe que pugui ser útil per a qualsevol persona que es dediqui al sector, així com a l'Ajuntament de Barcelona, que ja ha mostrat interès per l'eina.

La startup també vol expandir-se a Madrid, Sevilla i Anglaterra per oferir els mateixos serveis que a la capital catalana.
Avui et destaquem
El més llegit