CA | ES

El Sónar torna a enviar música a l'espai

El festival de música avançada repeteix el Sónar Calling amb 3 noves peces

El festival Sónar torna a enviar música a l'espai El festival Sónar torna a enviar música a l'espai

El Sónar torna a enviar música a l'espai: ha enviat a l'espai 20 noves peces musicals d'artistes com Alva Noto, Kate Tempest, Daito Manabe, Squarepusher i Niño de Elche. El festival de música avançada llança la segona transmissió els dies 14,15 i 16 de maig cap a l'Estrella de Luyten b. El primer enviament del Sónar Calling es va realitzar en col·laboració amb el METI International (Messaging Extraterrestrial Intelligence) -l'organització d'investigadors que defensen un contacte pro-actiu amb extraterrestres-.

Més info: El Sónar envia música a l'espai

A l'enviament se sumen 3 peces de música creades pels guanyadors del concurs convocat pel festival, seleccionades entre 400 propostes aspirants que han participat.

Sónar Calling

Sónar Calling és la primera sèrie de transmissions de ràdio de la història que s'envia a un exoplaneta proper potencialment habitable. En total s'han enviat 38 peces de música de 10 segons creades per artistes afins al festival que resumeixen el caràcter exploratori de Sónar al llarg de la seva cambra de segle d'existència. La resposta podria arribar dins de 25 anys, coincidint amb el 50 aniversari de Sónar. El Sónar Calling tindrà, a més, unainstalació al Sónar Barcelona 2018, "un espai per a descobrir els aspectes artístics i científics de la iniciativa", segons expliquen en un comunicat.

Sónar internacional

El Festival Sónar ha reunit més de 30.000 persones en les seves edicions d'Istanbul, Hong Kong, Reykjavík, Bogotà i Buenos Aires, ha informat l'organització. Després de les cinc edicions del Sónar al món en els últims mesos, el festival celebrarà el seu 25 aniversari a Barcelona els dies 14, 15 i 16 de juny.

El festival ha celebrat, a part de les edicions barcelonines, un total de 65 festivals en 31 ciutats de tot el món des de l'any 2002.

Més informació
Vall d'Hebron i Sónar+D innoven junts en la millora de l'atenció als pacients
El Sónar+D anuncia els primers mentors de l'edició 2018
Avui et destaquem
El més llegit