Les piscines públiques són orígen de molts fongs
Les piscines públiques són orígen de molts fongs

Un assecador de xancletes per evitar la propagació de fongs

La startup catalana Burüburan idea un aparell que combina aire, temperatura i llum ultraviolada per assecar el calçat en un minut

El primer assecador de xancletes del món ja és una realitat. I ha estat ideat per una startup catalana. Burüburan llança al mercat un assecador i higienitzador de xancletes amb l’objectiu d’evitar la propagació de fongs i bacteris en espais públics com les dutxes i els vestidors de gimnasos i centres esportius.

El dispositiu, anomenat Burüdry, combina aire, temperatura i llum ultraviolada per assecar el calçat en un minut, i s’instal·la sense necessitat d’obres. L’aparell està dirigit a qualsevol espai públic que tingui dutxes i vestidors comuns com piscines, gimnasos, centres esportius i hotels i on existeixi el risc de contraure infeccions per fongs.

Una innovació que ha comptat amb el suport de la multinacional Fluidra, qui va aportar 250.000 euros per al naixement de la startup el 2016 i el seu desenvolupament inicial, a canvi d’una participació en el seu capital.

Burüburan neix de l’experiència del seu conseller delegat, David Infante, qui va patir una infecció per fongs. Infante es va adonar que el fet de no poder assecar les xancletes després de la dutxa era causa de males olors per la humitat i del contagi de fongs als peus. Així que va començar a treballar en el disseny d’un assecador que donés solució a aquest problema.

Actualment, la startup compta amb una plantilla de 10 empleats que treballen a la seva seu a Sabadell. Des del llançament del producte fa dos anys, Burüburan ha venut ja una desena d’assecadors a diversos gimnasos de Barcelona i Bilbao, però el seu objectiu ara és arribar també a les administracions públiques, com poliesportius.

L’empresa planteja llançar una primera ronda de finançament aquesta tardor per aconseguir 250.000 euros més i llançar al mercat 30 nous models del Burüdry. A més, esperen que la inversió serveixi per desenvolupar una nova versió del seu assecador, consolidar el mercat espanyol i en un termini de dos anys, iniciar l’expansió internacional.  

Més informació
Alpargatas ven Havaianas per 1.100 milions de dòlars
La roba interior que no cal posar a la rentadora
Com es digitalitza una piscina?
Avui et destaquem
El més llegit