La startup biotecnològica VEnvirotech tanca una ronda d'11 MEUR

L'empresa, especialitzada en la producció de bioplàstics a partir de residus orgànics, aspira al lideratge mundial en el seu sector

L'equip de la startup biotecnològica VEnvirotech | Cedida L'equip de la startup biotecnològica VEnvirotech | Cedida

La startup biotecnològica catalana Venvirotech ha tancat una ronda de finançament valorada en 11 milions d'euros. Segons ha anunciat la companyia, la ronda ha estat dirigida per un inversor industrial, amb la participació d'un grup de sis business angels i dos socis de l'empresa que ja formaven part del seu capital: el family office de la família Gassó i Gribets 2000.

El finançament, segons ha avançat VEnvirotech, permetrà a l'empresa accelerar el seu plan de creixement i "consolidar el seu model de negoci a Espanya". Amb la inversió rebuda, Venvirotech fabricarà i instal·larà els seus contenidors VE-Box per a indústries alimentàries que generin residus orgànics. També, segons ha anunciat l'empresa, podran ampliar la seva plantilla fins a 40 treballadors des dels 23 amb què compten actualment.

El model de negoci de l'empresa es basa, en una primera instància, en la gestió de residus orgànics per a empreses – mitjançant, precisament, els contenidors VE-Box. La segona part del seu procés de negoci és la transformació d'aquests residus en un bioplàstic 100% renovable, "compatible amb el cos humà i no tòxic, en tant que és d'origen orgànic", assegura l'emergent.

Des de l'empresa asseguren estar satisfets amb la seva evolució, tot agraint "la confiança d'institucions i persones que donen suport al nostre model de negoci". Amb els bioplàstics produïts per VEnvirotech, asseguren, revaloraran durant els propers anys "més de 200.000 tones de residus orgànics". El seu procés, conclouen, té com a objectiu "començar a construir avui un demà més sostenible".

Més informació
Neix l'acceleradora BCN Health Booster per a startups de salut
"Qui inverteix en biotech sap que els seus diners estaran bloquejats durant més anys que si hagués invertit en turisme"
Avui et destaquem
El més llegit