Arriba el test de fertilitat masculina a domicili

Una 'spin-off' de la UAB comercialitzarà a Espanya, Portugal i Marroc el dispositiu SwimCount

SwimCount és un test de fertilitat masculina | Cedida
SwimCount és un test de fertilitat masculina | Cedida

Els homes també es poden fer un test de fertilitat a domicili. El centre d'inferilitat masculina i anàlisi de Barcelona (Cimab) impulsat per investigadors de la UAB fa arribar a casa nostra SwimCount, un dispositiu que permet mesurar no només la qualitat d'espermatozoides d'una mostra, sinó també la mobilitat progressiva. És a dir, una qüestió de calité en línia recta.

Segons el director general de Cimab, Agustí Garcia, "els espermatozoides que mostren una motilitat baixa o que són immòbils no són capaços d'arribar fins a l'òvul per a fecundar, de manera que la motilitat espermàtica és un paràmetre de qualitat del semen fonamental per aconseguir l'embaràs natural. El producte de l'empresa danesa SwimCount és la única prova domèstica que té en compte aquesta variable i que ofereix una fiabilitat superior al 90%".

Més info: Ivary, el test de fertilitat femenina per fer a casa

El funcionament del test és similar al d'un test d’embaràs. S’ha de dipositar una petita mostra de semen sobre el dispositiu i, passats 30 minuts, el color de la finestra del resultat indica si la quantitat d'espermatozoides mòbils està per sobre o per sota del llindar que indica l'Organització Mundial de la Salut com a esperma normal (5 milions d'espermatozoides mòbils per mil·lilitre).

L'èxit d'un diagnòstic precoç

Segons l'OMS, una parella no és infèrtil fins que no transcorren 12 mesos des que intenten aconseguir un embaràs sense èxit. Per això, avui en dia el diagnòstic d’infertilitat es retarda un any des de l'inici de la recerca de l'embaràs. “Aquest sistema permetria diagnosticar abans el problema, i al ser la dona més jove, s’incrementaria l'èxit d'embaràs amb mitjans de reproducció assistida”, explica Garcia.

“L'edat materna és un factor determinant en l’èxit dels tractaments de reproducció assistida, per això el diagnòstic precoç de la infertilitat masculina permetria augmenta les possibilitats d'èxit”, afegeix. Gràcies a l’acord de Cimab amb SwimCount, aquest test estarà disponible en el conjunt de l’Estat espanyol, Portugal i el Marroc.

Així doncs, Cimab distribuirà el producte a través de la seva filial Cimab Iberica, empresa dedicada a la comercialització de productes per tractar la infertilitat masculina.

Més informació
Fuelium, les piles nascudes d'un test d'embaràs
Kivi, el test intel·ligent que et rega les plantes
Avui et destaquem
Comentaris