Times Square mostra al món el projecte Aina per promocionar el català

Una de les pantalles de l'emblemàtica plaça projecta un vídeo de la campanya, que ja ha captat 1,7 milions de veus

Times Square mostra al món el projecte Aina per promocionar el català | ACN Times Square mostra al món el projecte Aina per promocionar el català | ACN

It's time the Internet speaks catalan. Aquest és el missatge que, durant un dia, apareix en una de les pantalles gegants de l'icònic Times Square, al bell mig de Manhattan a Nova York. L'acció, que ha començat aquesta matinada, s'emmarca dins el projecte Aina, que té per objectiu que les màquines entenguin i parlin el català i que ja ha captat 1,7 milions de veus. L'acte promocional, que ha costat uns 3.000 euros, forma part de la gira del Govern per promocionar la campanya, que també s'ha dut a la Catalunya Nord, a les Illes Balears i al País Valencià. De moment, no hi ha previst repetir la promoció en més destins internacionals.

Aina busca recollir un conjunt massiu de dades i crear un diccionari de veu del català. La campanya 'La nostra llengua és la teva veu' anima tothom qui ho vulgui a enregistrar talls de veu o validar-los a través de la plataforma de 'Common Voice' de Mozilla per disposar de veus catalanes de diverses variants, edats, gèneres o orígens.

D'aquesta manera, es vol constituir els corpus i els models de llengua del català per facilitar que les empreses tecnològiques puguin desenvolupar les seves solucions o serveis específics (traductors, assistents personals, sintetitzadors de veu, classificadors de textos, etc.) en aquesta llengua.

Avui et destaquem
El més llegit