La tecnologia més avançada per a la neteja dels sistemes de climatització i ventilació

L’empresa catalana Tot-Net és pionera al sector gràcies a la creació del seu propi departament de R+D+I

El robot Multibot, que permet realitzar múltiples aplicacions | Cedida El robot Multibot, que permet realitzar múltiples aplicacions | Cedida

L’activitat diària industrial genera contaminants que s’introdueixen als sistemes de climatització i ventilació, que van recirculant diverses vegades al dia. En aquests conductes es poden trobar des de partícules de pols, a microorganismes, virus o bacteris, que poden provocar al·lèrgies i malalties als treballadors que estan exposats. De fet, segons dades de l’OMS, la qualitat de l’aire interior deficient produeix un 5% d’absentisme laboral. És per això, que una neteja periòdica dels conductes de climatització i ventilació garanteix una millora de la qualitat de l'aire, benestar del personal, i una reducció dels costos per part de l’empresa. 

Tot-Net, especialista en la neteja dels sistemes de climatització

Tot Net, una de les principals companyies dedicades a oferir serveis de neteja i manteniment a empreses per tot el territori català, disposa de tecnologia puntera per a la neteja de sistemes de climatització i ventilació. "Sempre ens hem caracteritzat per a sobreposar-nos a la tendència conservadora del sector, i hem, estat a l’avantguarda en l’ús de les darreres novetats, tant en maquinaria com en productes de neteja", assenyala Carles Moix, director general de Tot-Net.

La companyia, amb més de 60 anys d’experiència, compta amb tres màquines de neteja de conductes de climatització amb el sistema Tecai de Teinnova, la tecnologia més avançada del mercat, tant en sistemes de raspallat com en injecció d’aire comprimit i en sistemes de vídeo inspecció.

Robot de neteja de conductes

La primera d’aquestes màquines de les quals disposa Tot-Net és el robot Multibot, que permet realitzar múltiples aplicacions, acoblant diferents mòduls per a la neteja, inspecció, desinfecció i segellat a l’interior dels conductes de climatització. El robot incorpora a més, càmeres de visualització FullHD, sistema d’elevació automàtica dels mòduls, una unitat de control amb pantalla HMI Touch i un sistema d’enregistrament en alta resolució.

"La màquina disposa de plataformes robotitzades on es poden acoblar els diferents mòduls per a totes les aplicacions possibles a l’interior dels conductes de climatització; mòduls de neteja amb diferents metodologies, desinfecció i segellat", afirma el director general de Tot-Net.

Neteja de conductes per raspallat

El raspallat mitjançant eix flexible intel·ligent Rotair | Cedida
El raspallat mitjançant eix flexible intel·ligent Rotair | Cedida

La segona de les màquines de les quals disposa l’empresa, és el raspallat mitjançant eix flexible intel·ligent Rotair, que permet netejar conductes d’aire de fins a 600 mm de diàmetre. A més, incorpora el sistema StopGo que atura el motor davant de qualsevol eventualitat, evitant el seu trencament.

Sistema de neteja de serpentins

La tercera de les màquines de les quals disposa Tot-Net, és el sistema de neteja de serpentins de climatització mitjançant injecció d’escuma activa i aclarida, Coilbox. "No hi ha res igual al mercat per a la neteja efectiva en els delicats serpentins de climatització, tant en les unitats exteriors, com en els interiors", afirma Moix.

El sistema de neteja de serpentins de climatització mitjançant injecció d’escuma activa i aclarida, Coilbox | Cedida
El sistema de neteja de serpentins de climatització mitjançant injecció d’escuma activa i aclarida, Coilbox | Cedida

Tot-Net, amb instal·lacions a Barcelona i Madrid, està a l’avantguarda en l’ús de les darreres novetats, tant en maquinària com en productes de neteja. "Treballem oferint un servei professional de neteja. La nostra tasca és, a més d’aportar benestar, contribuir al manteniment i la conservació de les instal·lacions i els béns d’equip dels nostres clients", conclou el director general de la companyia.

Avui et destaquem
El més llegit