Una empresa fabrica una samarreta que repel·leix els mosquits

La samarreta STINGBye serveix per tot tipus d'insectes com àcars, paparres, polls i xinxes i aguanta fins a 100 rentats

L'empresa tèxtil STINGBye de Terrassa ha dissenyat i fabricat una samarreta que evita picades de mosquits i de tot tipus d'insectes com àcars, paparres, polls o xinxes, amb un perímetre d'efecte ampli que permet fins i tot no portar-la posada.

La firma catalana ha dedicat 4 anys a dur a terme estudis en laboratoris internacionals com l'Institut Tropical del Brasil, i aquest mes de juny ha començat a comercialitzar el producte en 80 farmàcies de tot Espanya i ja porta 4.000 unitats venudes.

La samarreta conté permetrina, un repel·lent, que se li afegeix en l'acabat de la peça de roba, i aguanta fins a 100 rentats, té una eficàcia del 94% i ha rebut el certificat de qualitat de Sanitized, l'empresa suïssa líder mundial en protecció higiènica i antimicrobiana. "Només tenint la samarreta a la tauleta de nit ja evita que s'acostin els mosquits. El repel·lent no fa cap tipus d'olor i la peça de roba té un tacte suau per a nens i adults i serveix contra tot tipus d'insectes", explica Silvia Oviedo, sòcia de STINGBye.

Aquest producte és especialment útil per a gent que ha de viatjar a l'Àfrica o l'Àsia perquè la samarreta protegeix de picades de mosquits que contenen malalties com el dengue o la febre groga, raó per la qual alguns països estrangers ja s'han interessat per ella.

En aquest sentit, la samarreta podria ser important en països tropicals amb malalties mortals, i de fet l'empresa planejarà l'exportació del producte a partir de setembre, encara que "tot dependrà de la decisió del govern de cada país", assegura Oviedo.

STINGBye confecciona des de fa 28 anys roba i teles de diverses empreses per comercialitzar per tot Espanya, i la marca, que ha impulsat aquest nou producte per "diferenciar-se de la competència", espera que aquest èxit li permeti obrir el seu primer taller propi.
Avui et destaquem
El més llegit