El WI-FI per a tots de Juncker arriba al País Valencià

El programa #WIFI4EU finança amb 15.000 euros a 14 localitats valencianes perquè s’instal·len punts accessibles a internet des de parcs o centres de salut

L'expresident de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker | ACN L'expresident de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker | ACN

És l’hora de connectar-se a tot arreu: accés a internet d'alta qualitat a través de punts d'accés WI-FI gratuïts situats en espais públics com a parcs, places, edificis administratius, biblioteques i centres de salut. Europa té en marxa el programa  del que ara formaran part un total de 14 municipis valencians, els quals han resultat guanyadors del val de 15.000 euros del programa #WiFi4UE. Té l'origen al maig de 2017, quan el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea assoliren un acord polític sobre aquesta iniciativa i el seu finançament, que va ser anunciada per l'aleshores president Jean-Claude Juncker en el seu discurs sobre l’estat de la Unió Europea del mes de setembre de 2016.

#WIFI4EU forma part de la revisió de la normativa europea sobre telecomunicacions, que incloia mesures per donar resposta a les necessitats cada vegada més grans de connectivitat dels europeus i per impulsar la competitivitat europea.L'import total del programa és de 120 milions d’euros, destinats a l’adquisició d’equips que permeten oferir Wi-Fi públic i gratuït a entre 6.000 i 8.000 municipis de tot Europa. 

Més info: Tots els espais públics d’Europa tindran Wi-Fi gratuït

Entre els pobles valencians que han accedit estan Crevillent, Redován, Algar de Palancia, Barx, Benaguasil, Benifairó de la Valldigna, Carrícola, Mislata, Oliva, Quatretonda, Rafelguaraf, Terrateig i Venta del Moro, els quals tindran ajuda econòmica per a a instal·lar els punts d'accés WI-FI en centres de la vida pública, utilitzant per a ells els serveis d'empreses instal·ladores. 

Llista d'espera

En aquesta convocatòria del programa, la quarta que realitza la Comissió Europea, es van rebre més de 8.600 sol·licituds de tots els països participants, de les quals 3.000 es van rebre en els primers 5 segons del llançament de la convocatòria. 

Les sol·licituds dels municipis d'Espanya, Itàlia i Romania han sigut les primeres a arribar. Després d'una avaluació de les sol·licituds, l'Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA), l'agència executiva de la comissió encarregada d'implementar el programa #WiFi4EU, ha publicat la llista de municipis guanyadors. 

En la llista de reserva han quedat municipis del País Valencià com ara Calp, Ibi, Almenara, Atzeneta d'Albaida, Enguera i Vilamarxant. A més, en anteriors edicions també van ser premiats amb el programa altres 51 municipis, com Albalat dels Sorells, Alberic, Benicasim, Onil, Rafelbunyol, Real de Gandía, San Antonio de Benagéber, Villena i Xirivella, entre molts altres.

Avui et destaquem
El més llegit