Pujar al tren de la Barcelona emprenedora i treballadora

Barcelona ha demostrat ser una ciutat resilient, capaç de superar diverses crisis en aquest segle, com la provocada per la pandèmia

Imatge de l'oficina d'atenció a les empreses de Barcelona Activa | Cedida Imatge de l'oficina d'atenció a les empreses de Barcelona Activa | Cedida

Cada dia conec de primera mà nous projectes de sectors ben diversos, amb els seus reptes, aspiracions i dificultats. Sovint són projectes de barri, d’altres, inversions estrangeres que s’instal·len a la ciutat per a fer créixer el seu negoci. La gran majoria solen tenir alguns denominadors en comú: la voluntat decidida per tirar endavant, la cerca de talent, el repte de digitalitzar-se o la necessitat d’obtenir finançament. M’agrada sentir als emprenedors i als inversors, i posar-me a la pell de qui està tirant endavant un projecte en un moment de profundes transformacions a tots els nivells.

Precisament, demà donem el tret de sortida a les edicions d’enguany del BizBarcelona i del Saló de l’Ocupació, amb quasi 200 ponents experts que posaran llum als reptes, les adversitats i les incerteses actuals. Incerteses que afecten la ciutadania i les empreses, vinculades a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, la manca de subministraments, l’elevada inflació i la crisi energètica a Europa.

Barcelona ha demostrat ser una ciutat resilient, capaç de superar diverses crisis en aquest segle, com la provocada per la pandèmia i que estem aconseguint superar amb bona nota. De fet, avui dia, tenim les millors dades d’atur dels darrers 15 anys i gairebé la meitat dels contractes laborals que se signen a la ciutat són indefinits. Tot i ser dades positives, som conscients que encara queda molta feina per fer i que hem de continuar treballant perquè ningú quedi enrere.

Barcelona ha demostrat ser una ciutat resilient

En les darreres setmanes, per exemple, hem engegat noves accions per a fer créixer projectes, impulsar el talent i donar suport a persones que volen millorar el seu futur laboral. Posaré alguns exemples: acabem d’inaugurar el Convent de Barcelona Activa (a la Plaça Pons i Clerch, 2), un espai referent per a joves que busquen feina; també hem posat en marxa un fons d’inversió dotat amb 10 milions d’euros, per a recolzar projectes d’inversió en matèries com la tecnologia, la salut i l'eficiència energètica; i hem seguit impulsant un important paquet de formació i reskilling en competències digitals, a través del qual hem format més de 65.000 persones en els darrers quatre anys.

En aquest sentit, el BizBarcelona serà una oportunitat per conèixer en primera persona tots aquests recursos, a més de xarxes empresarials i de mentoratge, dones emprenedores, experts creatius i digitals... a més, gaudirem d’espais específics per a debatre temes d’actualitat com la reforma laboral amb els principals sindicats; conèixer nous estudis que volen trencar bretxes de gènere en l’àmbit del treball; i participar d’actes diversos, com un de reconeixement cap a empreses de Barcelona que en el darrer any han contractat persones en situació de vulnerabilitat.

Aquests dos salons suposen l’ocasió de sumar nous esforços i més innovació per al futur de la nostra ciutat

El Saló de l’Ocupació, que se celebra simultàniament i en la mateixa ubicació que el BizBarcelona, també ens acostarà les tendències actuals del mercat de treball, el debat sobre les noves professions de futur i també la possibilitat de connectar amb algunes de les empreses que més ocupació estan generant a la nostra ciutat.

En definitiva, aquests dos salons suposen l’ocasió de sumar nous esforços i més innovació per al futur de la nostra ciutat. No deixeu d’aprofitar aquesta magnífica oportunitat i pugeu al tren de la Barcelona emprenedora i treballadora. Un tren que va ple de bones idees, de respostes i d’inspiració per a rellançar o reactivar negocis, que posa el focus en el coneixement i que segur que us ajudarà a connectar amb el potent ecosistema de start-ups, autònoms, pimes i emprenedors de Barcelona. Us hi esperem!

Més informació
Barcelona Activa premia tres projectes fundats per dones
Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació, units pel talent
Barcelona Activa presenta un pressupost de 65 MEUR pel 2023
Avui et destaquem
El més llegit