Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació, units pel talent

Ambdós salons mostraran les darreres tendències del món laboral

BizBarcelona 2021 BizBarcelona 2021

El Saló de l’Ocupació, que se celebrarà del 9 al 10 de novembre al Palau 1 del recinte de Montjuïc juntament amb el BizBarcelona, es consolida com la cita amb una de les ofertes més àmplies i completes del país per aquelles persones que volen canviar de rumb professional o que estan buscant feina. Assessorament personalitzat, demostracions d’oficis, escape room per guanyar un procés de selecció, trobar feina a través de tik tok o conferències per descobrir les professions de futur són algunes de les més d’un centenar d’activitats amb les quals el certamen vol contribuir a generar noves oportunitats i punts de trobada entre empreses i persones que cerquen un canvi professional.

El Saló de l’Ocupació ha dissenyat un complet programa d’activitats a través de quatre àrees temàtiques: Orienta’t, Descobreix, Prepara’t i Talent. L’espai Orienta’t oferirà assessorament personalitzat per ajudar els assistents a enfocar el seu itinerari professional, tant si busquen la primera feina com si estan reorientant la seva carrera. A Descobreix es donaran a conèixer oficis i professions, de manera vivencial, amb tallers i demostracions de perruqueria, imatge personal, decoració floral o cocteleria, entre d’altres. I a l'espai Prepara’t s’organitzaran conferències, tallers i dinàmiques de grup per treballar l’estratègia de recerca de feina o preparar les eines de contacte amb les empreses. Entre les activitats programades destaca un escape room que simularà un procés de selecció laboral, xerrades sobre Tik Tok i Instagram com a eines per cercar feina, com fer servir correctament el LinkedIn, tallers per preparar i practicar l’elevator pitch o sobre com superar una entrevista en anglès. L’espai també comptarà amb punts d’assessorament per l’elaboració del currículum i tallers específics per preparar i enregistrar el videocurrículum.

El Saló de l’Ocupació se celebra per tercer any consecutiu amb Bizbarcelona, esdeveniment per a l’emprenedoria, autònoms, pimes i startups. Ambdós compartiran l’àrea Talent on s’organitzaran activitats per conèixer la transformació del mercat de treball actual, quins perfils necessiten actualment les empreses, els sectors amb més potencial de creació d’ocupació o eines per desenvolupar habilitats.

Així, es realitzaran conferències sobre tendències tecnològiques i inclusives, casos de bona gestió del talent en empreses, sessions que visibilitzaran experiències d’economia social i solidària, o xerrades sobre sectors que demanden nou talent, com el turisme, la indústria 4.0, els videojocs o l’economia blava, entre d’altres, a més de tallers que desmuntaran estereotipis de gènere relacionats amb algunes professions. També s’hi ubicarà l’espai Connecta, per presentar candidatura a les ofertes de feina gestionades per Barcelona Activa.

En aquest espai s’integrarà, un any més, la fira “Sí, i Millor“ que organitza FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) per facilitar entrevistes entre persones amb discapacitat i empreses interessades a contractar-les, a més de xerrades sobre la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Més informació
Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació ajuden a transformar negocis
La connexió Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació potencia les oportunitats empresarials i laborals
Avui et destaquem
El més llegit