• Meetmaps, el trencagel dels esdeveniments

Meetmaps, el trencagel dels esdeveniments

Una start-up catalana crea aquesta eina per conèixer els participants d'un esdeveniment i aprofitar al màxim els potencials contactes

Gerard Salvia i Cesc Riera de Meetmaps
Gerard Salvia i Cesc Riera de Meetmaps
Aiats Agustí
Periodista
27 d'Agost de 2015
Quan un grup de persones va de públic a un esdeveniment o a una conferència d'un expert, normalment l'única manera que hi ha per interactuar el públic entre si mateix és fent una bona pregunta. El pudor o el desconeixement de la resta dels assistents fa que no es dirigeixin gaires paraules entre ells. I això és una llàstima, perquè segurament tenen moltes coses en comú i interessos compartits. O fins i tot oportunitats de feina. Meetmaps és una eina que ajuda als assistents a un esdeveniment a trencar el gel. Aquesta plataforma permet a les persones que atendran a una conferència, esdeveniment o reunió, posar les seves dades, relacions, empresa on treballen i xarxes socials a la disposició dels altres visitants per tal de donar-se a conèixer. 

Conèixer algú amb un mapa
"Comptar amb el nom i la cara d'una persona ajuda a trencar el gel", diu Gerard Salvia, enginyer i CEO d'aquesta plataforma web que ja ha despertat l'interès de diverses grans empreses l'han emprat en esdeveniments com Startup Grind Aniversary de Google, el BLE Barcelona Love Entrepreneurs, el BizBarcelona ThinkTank, el 3DS-3 days Satarup Barcelona i Madrid i fins i tot a nivell internacional la Unconvention 2015 a Brussel·les. Segons explica l'emprenedor, Meetmaps és "una plataforma digital per donar visibilitat a l'audiència d'un esdeveniment o d'una comunitat".

Meetmaps crea un espai online visual i únic en què les persones que s'apunten a un esdeveniment poden conèixer-se i connectar abans, durant i després de l'acte. "Proporcionem una forma nova perquè les persones es puguin veure, relacionar i formar part d'un esdeveniment superant l'antiga concepció de la llista d'assistents", indica Salvia. Aquesta start-up proporciona un enllaç a l'organitzador, que s'encarregarà de promocionar-lo i fer que els participants s'hi apuntin i incloguin els seus perfils (amb Twitter, Facebook, Linkedin, lloc web, fotografia, empresa on treballen, etc.) a aquest tipus de xarxa social. Un cop ho han fet, es configura el mapa i els convidats poden "aprofitar de manera molt més eficient les interaccions, contactes i coneixences que fan", explica l'emprenedor.

Tot aquest procés es fa a través del web de Meetmaps. El servei és gratuït fins a 50 persones. A partir d'aquest nombre de convidats, Meetmaps cobra per gestionar el servei. De moment, encara estan acabant de llimar alguns serrells per millorar i acabar d'implementar l'eina, "per això assistim a la majoria d'esdeveniments que han fet servir Meetmaps fins ara, per aprendre en directe de tot allò que és millorable". Salvia explica que observant les reunions a les que han assistit, "les interaccions entre els convidats a un esdeveniment canvien molt emprant aquesta eina i el networking es facilita molt, d'una manera activa i proactiva".

El management com a oportunitat de negoci
L'equip de Meetmaps el conformen, juntament amb Salvia, en Cesc Riera com a CMO i en Moises Huesca com a CTO. Aquests tres joves ja tenien experiència en l'emprenedoria amb una app anomenada GradsApp. Quan van apostar per aquest nou projecte, al setembre del 2014, van incorporar-se a l'equip la Carla Baella, la Nuria Pujades i la Patricia Guber.

Tot i la formació en enginyeria de Telecomunicacions en So i Imatge que té Salvia, la seva especialització ha estat en management i els seus projectes sempre han estat encarats a l'optimització del treball en equips "sobretot enfocat a start-ups".

Un cop va sorgir la idea, el projecte va ser inclòs al programa d'acceledoria Link To Start, que es troba a la incubadora de Glòries de Barcelona Activa, en què van acabar finalistes. L'empresa es va constituir al febrer d'enguany i va començar la promoció per veure la viabilitat del negoci. "La resposta va ser molt bona, un dels primers que es va interessar molt va ser Cisco, de fet l'empresa volia fer serivr Meetmaps al cap de dos mesos de la reunió. No va poder ser en aquell moment, però gràcies a aquest interès ens vam llançar", diu Salvia.

El projecte està en fase de perfeccionament. De totes maneres l'interès és creixent i "ara toca donar-nos a conèixer" i arribar a aplicar totes les millores per tal que l'eina es pugui fer servir de manera fàcil i independent. Meetmaps l'han fet servir fins al març un total de 40 esdeveniments i s'hi han inscrit unes 2.000 persones.

El pròxim pas per aquesta empresa és promocionar-se i "en breus, segurament, fer el salt a l'àmbit internacional", diu Salvia il·lusionat.