
La resposta acostuma a ser, perquè estan més motivades. No obstant, condicions laborals similars no tenen el mateix impacte motivacional en les persones. La motivació és, encara que ens costi de creure, un aspecte que forma part de l'esfera íntima. La bona notícia és que les múltiples teories sobre la motivació, de Maslow, Mc Gregor, Alderfer, Vroom, Herzberg per anomenar unes quantes, ens han deixat una base prou sòlida per tractar de gestionar de manera estratègica la motivació dels nostres equips.
Només cal tenir en compte una premissa prèvia: hi ha aspectes no gestionables que determinen i condicionen l'impacte en la motivació de les persones a l'empresa. Aspectes que tot i que no podem canviar cal tenir en compte, com el cicle vital (edat, responsabilitats familiars, etc), els trets de personalitat, la situació socioeconòmica i les circumstàncies personals.
I, n'hi ha d'altres on sí que podem incidir i/o gestionar, com ara l'ambient laboral, l'etapa professional i tot el relatiu al context intern de l'empresa, els seus valors, les polítiques de gestió, l'estratègia empresarial, la responsabilitat social determinant el voler, el poder i el saber de les persones.
Voler x Poder x Saber = Professionalitat
Aida Jurado és licenciada en Psicologia, especialitzada en l'àrea de Recursos Humans i Desenvolupament Organitzacional