Poc a poc, sembla que els CEO van veient les bondats de la seva presència activa a les xarxessocials. Segons un estudi de Weber Shandwick a les 50 empreses més grans del món, "la presència dels CEO de grans companyies a les xarxes socials va passar d'un 36% el 2010, a un 66% el 2012". De la mateixa manera, l'estudi realitzat per IBM a més de 1.700 directors generals (CEO Study-2012: Liderar en un món hiperconnectat), "un 16% dels CEO són actius a les xarxes socials i el 57% té previst incorporar-se en els propers 3-5 anys".
Aquests estudis són contundents en afirmar que, per als líders i executius, la seva presència en xarxes socials pot convertir-se en una avantatge competitiva per a les seves organitzacions. Els CEO sempre han estat hàbils comunicadors en els canals tradicionals, i recolzats pels seus gabinets de comunicació i de relacions públiques, el seu paper extern i intern ha estat sempre estratègicament planificat, activat i protegit.
Ara, amb l'arribada dels mitjans socials, el seu paper de lideratge els exigeix ser molt més visibles, socials i accessibles, en un entorn totalment diferent: de conversa en temps real, personal, amb un llenguatge directe, transparent i sense intermediaris.
Molts estan en les primeres etapes d'adopció, però la seva adaptació és lenta, causada principalment per dues barreres principals:
- El desconeixement, la manca de temps, la por a comentaris negatius i els riscos inherents.
- La manca d'una estratègia clara en mitjans socials de les seves marques personals i corporatives.
La segona part de l'article " Han d'estar els CEO a les xarxes socials? (2)" es publicarà la setmana del 2 de setembre.