VIA Empresa celebra el seu setè aniversari? Per què? Es celebra el 25è aniversari, les bodes de plata, d’or, de diamants. Però el setè aniversari? Aquesta singularitat m’ha portat a comparar a les celebracions dels enamorats que celebren que “fa un mes que seguim junts”, que “fa mig any que t’estimo”. En altres paraules, que fa tal temps, set anys, que estic orgullós i il·lusionat de la feina que fem i desitjo compartir-ho. Vull dir-li al món que tinc moltes ganes de continuar amb un sentiment de fortalesa i vocació.

Si no fos que no crec en misteris diria que escollir el set no és casual. El set és el número que marca molts dels nostres cicles vitals, la nostra setmana té set dies, els cicles de la lluna són cada set dies, set són els colors de l’arc de Sant Martí, set són els anys que l’escola et posa en un altre cicle i que l'Esglèsia et deixa entrar a la seva comunitat. Diuen que set és el cicle dels matrimonis, o et divorcies o continues casat per sempre (si no caus en un altre set).

Més info: 2020: De crisi en crisi

Aquí, el 2013 feia set anys que arrosegàvem la que llavors era la pitjor crisi econòmica i financera des de 1929 i llavors va néixer VIA Empresa. Era un moment on calia treure llum de les ombres i abordar el camí de la recuperació econòmica. I VIA Empresa es va arramengar i va començar una vertadera tasca de detectiu, més que de periodista. Una de les seves principals aportacions ha estat trobar i posar a la llum tot el potencial d’iniciativa d’aquest país. Som un país emprenedor però sovint grans idees s’ofeguen per manca de visibilitat i partenariat. VIA Empresa ha aportat aquesta visualització i connexió d'idees, noves experiències i innovadores solucions. Aquest és, al meu entendre, la principal aportació de VIA Empresa donar a conéixer i posar lubricant a la dinàmica emprenedora del país.

"VIA Empresa es va arramengar i va començar una vertadera tasca de detectiu, més que de periodista"

Han estat set anys de recuperació econòmica on VIA Empresa s’ha enfortit, han estat set anys de vaques grasses. Ara arriba una crisi de dimensió brutal i incerta, ara arriben les vaques flaques, és doncs un bon moment per ser-ne conscients, celebrant el canvi de cicle amb l’autoestima que han aportat aquests set anys i amb les vacunes precises per no defallir a l’hora de la dificultat. Ens apropem a un escenari on de poc ens serviran velles estructures. Si ens en volem ensortir caldrà posar la realitat sense cap edulcorant, cosa que fins ara no sembla que s’hagi entès en molts entorns polítics i socials. Aquesta haurà de ser la tasca de VIA Empresa, explicar la realitat obrint la porta a aquelles idees que ens apropin a un futur durable i solidari, l’únic futur possible.

Més informació
VIA Empresa i les persones
Va de rucs
Avui et destaquem
El més llegit