Més de 4.000 reserves per tastar la gastronomia de València

El festival 'València Cuina Oberta', que fa assequible visitar restaurants de prestigi de la ciutat, premiarà el menú més autòcton

L'arròs té una importància cabdal en la gastronomia de València | iStock L'arròs té una importància cabdal en la gastronomia de València | iStock

Fer costat als hotelers i donar suport al producte local. L'edició especial d'estiu de València Cuina Oberta comença aquest dijous 16 de juliol i els xefs de València i província s'han unit per a oferir creacions basades en el producte local i de temporada, i amb les màximes garanties de seguretat per als comensals en aquest estrany temps de la Covid. En la web de Cuina Oberta poden consultar-se els menús i realitzar les reserves, que fins al moment ja ha registrat més de 4.200 reserves. Els menús han sigut creats pels xefs especialment per a l'ocasió i el seu preu serà de 24 euros en el menjar i 32 euros en el sopar, amb un suplement de 15 euros en els restaurants gurmet (amb estrela o qualificació Bib Gourmand de Michelin o sols Repsol).

L'edil de Turisme, Emiliano García, ha explicat que "en esta edició sobren els motius, ja que és una magnífica oportunitat de provar la nostra gastronomia més local i d'excel·lència, donar suport al producte local, l'estacionalitat i als nostres productors, sent el moment també de fer costat als nostres restaurants. A més –ha afegit- és perfecte com a excusa per a fer turisme, visitar i deixar-se sorprendre per espais desconeguts de la nostra ciutat i compaginar-ho amb altres plans en diferents localitats de la província".

García, regidor de Turisme, apunta que "és el moment de fer costat als nostres restaurants"

En el mateix sentit s'ha referit el diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, que ha destacat que la participació de set restaurants de les comarques valencianes en esta edició del certamen "suposa un bon estímul per a conéixer i fins i tot redescobrir la nostra província, moure's pel territori valencià i gaudir dels seus molts altres atractius que, juntament amb la nostra gastronomia de proximitat, ofereixen experiències i moments singulars de felicitat, tal com reivindica la filosofia Del Tros al Plat".

En esta nova edició, el certamen reivindica la pràctica d'una gastronomia sostenible i basada en el producte autòcton, de quilòmetre zero i de temporada. En col·laboració amb el Banc de Llavors de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Visit València llançarà el premi Millor Menú Manera València ON, per al restaurant que millor empre en els seus menús varietats tradicionals d'interés agrari.

Xarxes socials i premi

Així mateix, els participants de Cuina Oberta podran guanyar un viatge per a dues persones a Bilbao, patrocinat per Vueling, i una caixa de cava brut El Miracle de Vicente Gandia, celler oficial de Cuina Oberta. Per a això, només hauran de compartir fotografies de l'esdeveniment en les xarxes socials amb les etiquetes #ConcursoCuina i #CuinaOberta22. El viatge per a dues persones inclou vol directe, tres nits d'allotjament, una visita guiada pel casc vell de la ciutat i una altra per a conéixer millor el Txacoli, cortesia de Bilbao Bizkaia. A més, Cellers Vicente Gandia, col·laborador del certamen, oferirà una copa de cava brut El Miracle als 100 primers assistents a cada restaurant.

És la primera ocasió en la qual establiments de diferents localitats de la província de València se sumen a la iniciativa gastronòmica

És la primera ocasió en la qual establiments de diferents localitats de la província de València se sumen a la iniciativa, la qual cosa ha sigut possible gràcies a la col·laboració de València Turisme. Són set: Levante de Benisanó, La Cuina de Ontinyent, Le Fou de Sagunto, La Taula de Llíria, La Vaca Gastrotapas de Riba-Roja de Turia y Eliana Albiach y el Rincón del Faro de Cullera.   

Els restauradors del València Cuina Oberta i el regidor García | Ajuntament de València
Els restauradors del València Cuina Oberta i el regidor García | Ajuntament de València 

 

La llista la completen els locals de València ciutat: A tu gusto, Al tun tun, Alejandro del Toro, Ampar (Hotel Hospes), Balandret, Bodega Casa Montaña, Ca Duart, Canalla Bistro, Taqueria la Llorona, Ciro, Contrapunto, Crudo Bar, El Poblet, Esencia, Farcit, Habitual, Kaymus, L'Estibador, La Bodeguita de María, La Cábila, La Marítima, La Mozaira, La Sucursal, La Terracita (Hotel SH Valencia Palace), Le Marquis (Hotel SH Inglés), Leixuri, Levante, Lienzo, Llisa Negra, Lotelito, Marina Beach, Mascaraque, Momiji, Mood Food, Ocho y medio, Palace Fesol, Panorama, Portolito, Quina, Saiti, Shija, Sucar, Tridente (Hotel Neptuno), Valen&Cia, Vertical y Vlue Arribar.

Més informació
El 35% dels comerços i restaurants de Barcelona Oberta haurà de tancar
Avui et destaquem
El més llegit