Un tram del Corredor Mediterrani | ACN
Un tram del Corredor Mediterrani | ACN

AVE posa data als esdeveniments empresarials

L'Associació Valenciana d'Empresaris manté la celebració a Madrid de la trobada per reivindicar la infraestructura mediterrània

El gran acte pel Corredor Mediterrani, que anualment celebra l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), serà enguany el pròxim 12 de novembre a Madrid, al recinte d'IFEMA. Ho havia anunciat fa temps la junta directiva d'AVE i aquest dijous ho ha recordat en un comunicat en què principalment demanen una reactivació del sector turístic per no acabar de perdre la temporada al País Valencià. AVE s'ha reunit per segona vegada, i de manera presencial, en el context d'aquest Estat d'Alarma per dialogar sobre diferents temes i establir tres dates al calendari: la jornada pel Corredor, la Jornada de Turisme de Benidorm, que celebrará la seua VII edició durant el mes de setembre i la III Jornada Anual Paco Pons, programada per al 30 d'aquell mateix mes.

A més, i tal com van assegurar en la seua assamblea celebrada aquest any, segueixen amb els plans per posar en marxa la Fundació per a potenciar l'emprenedoria, la investigació, la innovació i la tecnologia, des de la Comunitat Valenciana per al conjunt d'Espanya. Asseguren que "durant el mes de setembre començarà amb la seua activitat, la qual cosa implicarà un gran impuls a totes aquestes activitats dins de la reactivació econòmica de la Comunitat Valenciana i d'Espanya".

Més info: Una fundació per promoure la innovació des de València

Quant al turisme, asseguren els empresaris d'AVE que "és necessària una aposta clara i decidida per l'activació d'un sector estratègic per al nostre país, igual que ja ocorre en països del nostre entorn o amb competidors directes com a destinació". En aquest sentit, consideren "indispensable" les següents reclamacions: que es reòbriguen de manera immediata les fronteres, aeroports i ports per a permetre la lliure mobilitat dels turistes, tant dels nacionals com dels estrangers, adoptant-se les mesures oportunes; que s'escolte als empresaris del sector a l'hora d'establir aquestes mesures de seguretat i salut a aplicar en hotels, restaurants, comerços, transport, etc., perquè són els que coneixen i es poden comprometre a adoptar els protocols necessaris per a assegurar el benestar de clients i treballadors; que s'establisquen sistemes de simplificació administrativa per a facilitar la posada en marxa d'empreses i inversions en general, i en el sector turístic en particular i insisteixen en silenci administratiu positiu generalitzat i en l'inici d'activitat amb declaració responsable.

AVE demana que "s'escolte als empresaris" a l'hora d'establir mesures de seguretat i salut en hotels, restaurants o comerços

També demanen que es treballe en campanyes de promoció d'Espanya com a destinació segura. 

Platges netes i 'drones' per garantir la seguretat

Sobre la seguretat en les platges, el Consell valencià apunta aquest dijous que continuen els treballs, que van quedar paralitzats per l'arribada de la pandèmia provocada per la COVID-19, per a la posada a punt de les infraestructures turístiques propietat de Turisme CV i instal·lades a les platges del País Valencià afectades pel temporal Gloria de gener 2020. En total, la Generalitat Valenciana xifra la inversió en platges en 10 milions d'euros.

Els drones seran la novetat d'aquets estiu en les platges de la ciutat de València, com ha assegurat l'alcalde de València, Joan Ribó: "La Policia Local farà un seguiment especial, amb drones, per garantir la seguretat en els accessos i en les zones de bany, i també es farà un esforç específic de neteja i desinfecció per a eliminar qualsevol eventual contaminació". Tal com ha assenyalat, s'establirà en les platges de la ciutat un aforament limitat. 

Més informació
Estratègia de progrés i Corredor Mediterrani
Corredor Mediterrani: l'any de la variant de Vandellós
El Corredor és un programa de Buenafuente
Ábalos presidirà l'examen empresarial a les obres del Corredor Mediterrani
Avui et destaquem
El més llegit