Bere Casillas, Zeleros, Closca i Mr Jeff, en el Move On València

Wolters Kluwer organitza la seua primera trobada de pimes valencianes a Paterna per dialogar sobre tecnologia i competitivitat

Josep Aragonés, Managing Director de Wolters Kluwer | Cedida Josep Aragonés, Managing Director de Wolters Kluwer | Cedida

Més de 500 pimes, emprenedors i despatxos professionals han participat aquest dimarts als cinemes Kinépolis de Paterna en la primera edició de Move On València organitzada per Wolters Kluwer. L'objectiu d'aquest esdeveniment, impulsar la transformació empresarial i promoure negocis més competitius gràcies a l'ús de solucions col·laboratives, noves pràctiques i tecnologies. Els assistents han pogut conéixer també de primera mà els casos d'èxit empresarial que il·lustren aquesta innovació en negocis molt diferents, com el cas de Bere Casillas (vestits a mida), Zeleros (alta velocitat), Closca (productes innovadors com a cascos o botelles intel·ligents) i Mr Jeff (bugaderia a domicili).

Més info: Com vestir amb “èxit” i no fracassar en l’intent

En l'esdeveniment també ha participat l'economista Fernando Trías de Bes, qui ha compartit també aquesta visió del canvi com a oportunitat. En una xarrada sobre la innovació i la transformació com a motors de negoci ha explicat com convertir els grans canvis que experimenta el món en fonts d'oportunitat, ja que, en aquest inici de segle, totes les empreses han vist alterades els seus avantatges competitius i s'han vist obligades a innovar o transformar els seus models de negoci.

Més info: "Hi ha mil mecanismes per intentar despistar els clients"

Per la seua part, Josep AragonésManaging Director de Wolters Kluwer Tax & Accounting a Espanya, ha explicat les noves fórmules per a impulsar la transformació empresarial. Aragonés ha destacat que "la tecnologia és un mitjà que permet ajudar a la digitalització de l'empresa, però que transcendeix a la pròpia tecnologia i va més enllà. La digitalització es basa en la transformació de processos i, sobretot, de persones en les operacions de qualsevol empresa, tot això acompanyat de la tecnologia adequada per a adaptar aquests processos". "La transformació digital és una gran oportunitat de captar nous clients i empleats, especialment les noves generacions digitals, i, sobretot, de millorar el valor proporcionat als actuals", ha afegit Aragonés.

Al País Valencià hi ha unes 356.000 pimes, i només el 15% d'elles utilitzen actualment algun servei de cloud computing, un 26% disposa d'eines de ERP (Enterprise Resource Planning) i el 29% envia factures electròniques, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La jornada, que ha comptat amb el suport dels partners autoritzats de Wolters Kluwer A3SIDES i Servisoft, i la col·laboració de ValenciActiva, l'Ajuntament de València, el Col·legi de Graduats Socials de València (Cograsova), la Cambra de Comerç de València i l'Associació Professional d'Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana (APAFCV), també ha comptat amb la participació d'expertes com Silvia Leal, assessora en innolideratge i transformació digital; Coty de Monteverde, directora de Blockchain en Banc Santander; i Elisa Martín, directora de Tecnologia i Innovació en IBM.

Més informació
L'efecte colibrí de Sala-i-Martin (en colors)
Avui et destaquem
El més llegit