iPronics aixeca 3,7 MEUR per a xips fotònics programables

Els xips d'iPronics obren la porta a aplicacions comercials que requereixen un càlcul més ràpid i un aprenentatge profund en temps real

Els xips d'iPronics es postulen com la solució |iStock Els xips d'iPronics es postulen com la solució |iStock

iPronics, l’empresa de computació fotònica, ha anunciat una ronda d’inversió de 3,7 milions d’euros liderada per Amadeus Capital Partners, amb la participació de Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de CriteriaCaixa. Xavier Álvarez, Director dels fons de Tecnologia de Caixa Capital Risc, explica que “amb aquesta inversió, Caixa Capital Risc prossegueix amb la seva ferma aposta per emprenedors compromesos amb la innovació i l'increïble potencial de la computació fotònica”.

A més, entre els bussiness angels estratègics pioners s'inclouen exitosos executius tecnològics i emprenedors de Google, Facebook i Deloitte, entre d'altres. Cal recordar que la companyia ja havia rebut prèviament 1 milió d'euros en finançament del cofundador i empresari tecnològic Iñaki Berenguer.

Tot i que els xips electrònics avançats han augmentat les seves capacitats, encara no poden complir els requisits de rendiment, i el maquinari actual s'ha convertit en un coll d'ampolla. Així, els xips fotònics s'està convertint en la solució perquè proporciona una menor latència, un consum d'energia més baix, una amplada de banda superior i una major densitat.

iPronics ha reconfigurat el xip, de manera que permet noves aplicacions comercials en oferir un temps de comercialització més ràpid amb un cost total més baix i una mitigació de riscos, alhora que compleix amb les promeses dels processadors fotònics. La companyia ha desenvolupat set patents amb aquesta tecnologia i ha publicat diversos articles seminals a la revista Nature. El capital es farà servir per ampliar l'equip per comercialitzar el xip Field Programmable Photonic Gate Array (FPPGA) de la companyia.

"Sabem que la computació fotònica és la resposta a molts dels inconvenients que presenten les noves aplicacions assassines", segons el professor José Capmany, membre de la IEEE i la Societat Òptica d'Amèrica, i cofundador d'iPronics. Amelia Armour, sòcia d'Amadeus Capital Partners, ha afegit que “estem encantats de poder recolzar l'equip que va ser pioner en el concepte de fotònica programable. Esperem ajudar l'equip a portar el xip al mercat a gran escala”.

Més informació
Formació i esport per canviar Àsia... Des de València
València estrena el CaixaForum, l'Àgora del Disseny i altres propostes artístiques
Màrqueting digital, el nou repte de l'ecosistema empresarial valencià
Avui et destaquem
El més llegit