Participants a l'esmorzar organitzat per la CEV | Cedida
Participants a l'esmorzar organitzat per la CEV | Cedida

Lideresses, la promoció de la dona valenciana

La Confederació Empresarial Valenciana i València Activa proposen un seminari formatiu dirigit a dones executives amb anhels d'alta direcció

Sandra Deltell, sòcia directora de PWC per a la Comunitat Valenciana i Leonor Saiz, directora de Relacions Institucionals, Externes i Comunicació del Grup d'Empreses Martínez són dones directives. Dos exemples del potencial (amagat molt sovint) que el teixit empresarial valencià pot oferir a la societat. De les seues experiències han parlat ambdues amb altres dones directives en el marc d'un esmorzar celebrat aquest dimarts a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) a través del qual han explicat els valors fonamentals d'una líder, així com les habilitats necessàries per a aconseguir l'èxit professional, a través dels seus testimoniatges.

Com ha destacat Eva Blasco, presidenta de CEV València, fomentar la igualtat entre dones i homes en l'àmbit laboral i afavorir la presència i participació de les dones en els llocs de direcció és essencial per a l'avanç de les empreses. "El talent femení és un element de competitivitat al qual no podem ni devem renunciar", ha afegit. La promoció de la dona en llocs directius forma part de l'estratègia desenvolupada per la CEV, a la qual es suma València Activa a través del Pacte per l'Ocupació.

Blasco: "El talent femení és un element de competitivitat al qual no podem ni devem renunciar"

És el que ha explicat la Tinent Alcalde de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ús de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, qui ha presentat Lideresses, un programa totalment gratuït d'impuls per a la promoció de 30 dones a llocs directius. "Un dels reptes que tenim al davant és aconseguir tancar aquesta bretxa de gènere que encara ens afecta, sobretot en qüestions de direcció i lideratge. Per això, des de València Activa creem Treballem Iguals, la plataforma que promou amb nous serveis i programes el treball de les dones valencianes. I gràcies a la col·laboració amb CEV, un dels programes que contribuirà a trencar el sostre de vidre és aquest", ha defensat Bernabé.

Bernabé: "Un dels reptes que tenim al davant és aconseguir tancar aquesta bretxa de gènere que encara ens afecta"

El programa consisteix en quatre sessions de mentoring personal a càrrec de personal directiu especialitzat a identificar i resoldre problemes; gestió del canvi, entrenament en habilitats i competències; marca personal i relacions de networking i eines per a l'anàlisi de tasques i resultats. Així mateix, les participants intervindran en un workshop, l'objectiu del qual és promoure una trobada de treball dinàmic i participatiu, per part de personal expert que compta amb àmplia experiència en el món empresarial i/o amb marcat caràcter innovador. Les participants són dones treballadores d'empreses situades a València i la seua àrea funcional, que han acreditat experiència en direcció d'equips o projectes, i que compten amb la recomanació de l'empresa en la qual actualment treballen per considerar-les potencials directives o persones clau dins de la seua estructura.

Més informació
Més dones líders, més referents en femení
Ms. Monopoly, el joc en què les dones guanyen més que els homes
Blanco: "Si vols guanyar diners, posa dones a la teva empresa"
Avui et destaquem
El més llegit